Annonce
Fyn

Hvornår kommer den nye fynske jernbane: Nu skal politikerne give svar

Karsten Hønge, (SF) er en af de folketingspolitikere, der deltager i mandagens borgermøde om jernbanen. Arkivfoto: Michael Bager
Tre beboerforeninger står bag borgermøde på mandag

Ravnebjerg: Kommer der en ny højhastighedsjernbane på Fyn? Og hvornår vil den i givet fald være køreklar? Det spørgsmål bliver en række centrale folketingspolitikere på Christiansborg bedt om at svare på, når beboerforeningerne i Holmstrup, Brændekilde og Ravnebjerg inviterer til borgermøde mandag aften. Invitationen gælder også beboere fra de mange andre byer langs banen.

- Alle er meget velkomne, understreger formanden for beboerforeningen i Holmstrup, Zofuz Knudsen.

Mødet foregår i Ravnebjerg Forsamlingshus fra kl. 19-21.

Med til mødet er følgende transportordførere: Niels Flemming Hansen (K), Susanne Zimmer (Alt), Thomas Jensen (S) og Henning Hyllested (EL).

Fire partier stiller med en fynskvalgt politiker: Jane Heitmann (V), Rasmus Helveg (R), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) og Karsten Hønge (SF).

Desuden deltager Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S), Assens-borgmester Søren Steen Andersen (V) og Middelfart-borgmester Johannes Lundsfryd (S).

Ordstyrer på mødet er Fyens Stiftstidendes Odense-redaktør Erik Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce