Annonce
Debat

Hvorfor sælger regeringen Lindholm men beholder Holmegård?

Fynboerne kan ånde lettet op. Sådan var beskeden fra Mathias Tesfaye, efter han skrinlagde planerne om et nyt udrejsecenter på Langeland til udviste kriminelle udlændinge. En gruppe som i årevis har skabt voldsomme problemer i Bording og de omkringliggende store byer som Århus og Silkeborg.

De skulle flyttes til Holmegård på Sydlangeland, men massive protester fra de lokale, som i øvrigt fik en imponerende modstand stablet på benene, fik ministeren til at ændre planer. Men kun delvist. For Holmegård blev erhvervet til overpris og i en hurtig handel, og siden har alle med spænding ventet på, hvad der så skulle ske, når planerne gik i vasken og regeringen ikke har noget at bruge dem til.

Nu viser det sig, at ministeren har spillet med fordækte kort.

Nu viser det sig, at ministeren har spillet med fordækte kort. For bygningerne er aldrig blevet sat til salg, og i denne uge blev det meldt ud, at man altså vil beholde Holmegård som en slags ”buffer” for at have kapacitet nok til at kunne huse flygtninge. Men hvilke flygtninge? De udviste kriminelle? Spørgsmålet er om det stadig er på tegnebrættet hos regeringen.

Annonce

I det Konservative Folkeparti er vi lodret imod at lave et udrejsecenter for kriminelle udviste på Langeland. Og vi står på mål for den beslutning, vi var med til at træffe i den daværende borgerlige regering om at placere dem på Lindholm. Her vil færrest mulige naboer blive generet. Derfor er det også bemærkelsesværdigt, at regeringen i den samme uge melder ud, at man vil beholde Holmegård og samtidig sælge øen Lindholm.

Lindholm vil først blive udbudt til salg for kommunen/regionen. Dernæst vil et salg ske gennem Statens Ejendomsselskab Freja. Er det tilfældigt, at det sker i samme uge? Måske. Måske ikke. Jeg føler mig ikke overbevist. Og det gør jeg ikke, fordi hele processen for købet af Holmegård i 2020 var total mørkelagt og omgærdet af mystik. Det skete i løbet af få dage. Til en voldsom overpris (13,5 millioner kroner). Og det har været vanskeligt at få indsigt i processen.

Det ved jeg, fordi jeg var med til det mærkværdige møde hos Mathias Tesfaye 21. maj sidste år. Det var et dårligt møde med virkelig dårlig stemning. En halv time efter mødet stillede Tesfaye sig op for rullende kameraer og trak stikket på planen om at placere et udrejsecenter på Fyn til gene for både Langeland og store byer som Svendborg og Odense. Siden hen har der været stille. Lige indtil denne uge. Men den store afklaring lader vente på sig. Og det fortjener hverken langelænderne eller fynboerne.

På tinge

Syv folketingsmedlemmer, der alle er valgt på Fyn, skriver på skift klummen ”På tinge”. De syv er: Trine Bramsen (S), Lars Chr. Lilleholt (V), Rasmus Helveg Petersen (R), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) Karsten Hønge (SF), Mai Mercado (K), og Victoria Velasquez (EL).

Annonce
Odense For abonnenter

Kritik af dybe kratere i asfalten ved testcenter: Skal folk have ødelagt deres biler eller falde?

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Skole i svær smittekamp: - Situationen ændrer sig nærmest hver halve time

Erhverv For abonnenter

Mange millioner til robotfirma: Lars-Peters robot er rykket op i en ny division

Nordfyn

Transformatorstation i flammer:  Over 1000 fynboere ramt af strømafbrydelse

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

14 dages ventetid på hjælp til Mit-ID: Hvorfor sparer I på Borgerservice, spørger utilfreds borger

Regeringen varsler lempelser: Her er restriktionerne, som eksperter er klar til at sige farvel til

Nordfyn For abonnenter

Ingen bed på en billig byggegrund i Hårslev: Se listen over, hvad en grund koster i de nordfynske byer

Danmark

Mandagens coronatal: 40.348 smittede det seneste døgn - yderligere 81 er blevet indlagt

Remoulade-gigant investerer 50 millioner: Nyt byggeri gavner både miljø og bundlinje

Kerteminde

Fanget på video: Ukendt mand brugte vinkelsliber til at stjæle skoleelevs Puch Maxi

Vanvittig diskussion om skuespillere: Kun en jøde må spille jøde, og kun en transkønnet må spille transkønnet

OB

OB lejer omgående Moses Opondo ud til AC Horsens i foråret - AC Horsens vil bruge ham til at rykke tilbage i Superligaen

Odense For abonnenter

Lokalplanen ændret: Åbner mulighed for kæmpe byggeri tæt på stadion

Nyborg

Fagforeninger: Flere sager om krænkelser i Nyborg Kommune

Annonce