Annonce
Kerteminde

Hvorfor rejse væk? Familier fra Hindsholm holder ferie sammen på den lokale campingplads

Traditionen startede for fem år siden med fire familier. I år er de 18 familier, der holder ferie sammen på Fyns Hoved Camping. Foto: Mille Tindal Thomsen
Man behøver ikke rejse langt væk for at holde en dejlig sommerferie. De seneste år har en flok familier fra Hindsholm holdt ferie sammen på den lokale campingplads.
Annonce

Fyns Hoved: Klokken er 12.30, og solen titter frem bag skyerne på himlen over Fyns Hoved Camping. Dagens første dåseøl er knappet op, og der er fyldt rose i campingglassene. Flere bænke er blevet flyttet hen i forlængelse af hinanden, for at hele camping-kolonien kan være der.

- Folk kommer ind i receptionen og spørger, hvad der foregår, om der er festival eller hvad, griner Marie Okholm Møller, der er lejrchef på campingpladsen og tilføjer:

- De synes allesammen, det ser så hyggeligt ud.

- Mine forældre er gode til at hjælpe, og vi har lidt mere personale på campingpladsen i den her uge, end vi plejer, så vi kan være mere sammen med de andre, fortæller Marie Okholm Møller, der sammen med manden Morten er en del af Camplet-banden. Foto: Mille Tindal Thomsen

Og hyggeligt ser det helt bestemt ud. For femte år i træk er gruppen, der kalder sig "Camplet-banden", taget på camping sammen på den lokale campinglads. Efterhånden er de så mange familier afsted, at de selv er i tvivl om, hvor mange, de egentlig er. Men 15-18 familier kan Marie Okholm Møller, der selv er en del af Camplet-bandet, i hvert fald tælle sig frem til.


Børnene bliver slemt skuffede, hvis de ikke skal på camping. Og så længe børnene gider, bliver vi ved. Vi skal i hvert fald nok nå et 10-års jubilæum.

Maria Matusiak


Familierne kender alle hinanden på kryds og tværs. Mange af dem er på den ene eller anden måde i familie med hinanden, mens andre kender hinanden fra skolen. Og med børn i alle aldre fra 0 til 18 år er der gang i den på campingpladsen.

Annonce

Tradition fik vokseværk

Det hele startede for fem år siden med fire familier, der besluttede at tage på ferie sammen i hver sin camplet eller telt. Det var Marie Okholm Møllers fætter Søren Matusiak og hans kone Maria, der fik ideen.

- Søren kan godt lide at fiske og børnene var på alder med hinanden, så de kunne lege sammen. Derfor valgte vi at campere her i stedet for at tage langt væk. Så vi startede det, og så var der flere, der synes, det var en god ide. Folk snakker jo og pludselig var vi mange, fortæller Maria Matusiak og tilføjer:

- Børnene bliver slemt skuffede, hvis de ikke skal på camping. Og så længe børnene gider, bliver vi ved. Vi skal i hvert fald nok nå et 10-års jubilæum.

På campingpladsen er de 18 familier som en stor familie. De passer hinandens børn og går tur med hinandens hunde. Foto: Mille Tindal Thomsen

Det nyeste medlem i banden er Betina Jensen. I år var familien bundet af ikke at kunne komme nogen steder på grund af corona, så i stedet besluttede de at give camping-kolonien en chance.

- Det har været rigtig hyggeligt. Ungerne ser vi nærmest ikke, de har det bare sjovt. Og hvis man ikke lige har lyst til at sidde i teltet med de andre, kan man bare gå hjem, der er ingen tvang, fortæller Betina Jensen.

Annonce

Ferie lige uden for matriklen

Dagene på campingpladsen går med fælles afslapning. Her er ingen tv, ingen internet og ingen stress. Børnene er rundt omkring på campingpladsen, leger på legepladsen og køber is i kiosken. Flere gange i løbet af ugen er der stor fællesspisning, og det er mange kilo ribbensteg, der skal indkøbes, når 18 familier skal bespises med ribbensandwich. I år er der tilmed sørget for fadølsanlæg til de voksne.

Børnene kan færdes frit på campingspladsens område og lærer hurtigt at finde rundt. Foto: Mille Tindal Thomsen

- Ungerne finder altid nye venner her, og det er lige meget, om det er en af vores egne eller om det er en tysker eller en hollænder, siger Emil Boesen og tilføjer med et skævt smil:

- Og så er der frirum for de voksne om aftenen, når børnene er lagt i seng. Men campingmutter skal nok komme og skælde ud, hvis der ikke er ro klokken 23.

Næsten alle familierne i camplet-banden er fra lokalområdet på Hindsholm, men selvom hjem, arbejde og pligter kun er få kilometer væk, føles det alligevel som sommerferie.

- Man skal bare lige væk fra matriklen, så man ikke kan se græsset gro i haven, så slapper man af, konstaterer Emil Boesen, der bor bare én kilometer væk fra campingpladsen.

Almindeligvis afsluttes ugen med den såkaldte "grisefest" i fællesteltet, hvor der grilles en helstegt pattegris, og venner og familie kommer og er med. Grisefesten er dog aflyst i år på grund af corona, men familien er ikke langt væk. Flere fra den ældre generation ligger nemlig i campingvogn i den anden ende af campingpladsen.

For flere af de voksne blev det lidt sent i aftes, hvor de var 20 mennesker til at spille Trivial Pursuit - drengene mod pigerne. Foto: Mille Tindal Thomsen
– Det er den bedste uge i hele sommerferien, lyder det fra 12-årige Anna Kuhlmann (tv), der har en veninde fra skolen på besøg. Foto: Mille Tindal Thomsen
Med 18 børnefamilier er der børn i alle aldre fra 0-18 år. Foto: Mille Tindal Thomsen
Campingferien er en nem måde at holde sommerferie på med små børn. Foto: Mille Tindal Thomsen
- For de fleste af os, starter ferien i den her uge, og det er en virkelig god måde at komme helt ned i gear på, fortæller Jette Kuhlmann ( i midten). Foto: Mille Tindal Thomsen. 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Efter konkurs og betinget dom: Rådmand Søren Windell risikerer at blive smidt ud af bestyrelse

Middelfart

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

Annonce