Annonce
Kultur

Hvorfor nu det? Coronapas på bibliotekerne er en stramning

Der er i indskrænkede åbningstider åbent for alle de ting, man plejer at kunne på de nordfynske biblioteker - så længe man har et coronapas. Arkivfoto: Roland Petersen
Ejnar Jensen-Munk vil gerne benytte sig af de nordfynske biblioteker, men undrer sig over det indførte krav om coronapas, som han mener er en stramning fra før.

Nordfyn: Hvorfor skal man nu have coronapas med for at komme på biblioteket?

Sådan spørger Ejnar Jensen-Munk, der har henvendt sig til avisen. Han oplever det som en stramning, snarere end en genåbning fra tidligere, hvor det var muligt at gå ind og afhente og aflevere bestilte materialer - uden coronapas. Og det har han jo sådan set ret i, medgiver biblioteks- og borgerservicechef i Nordfyns Kommune, Dorthe Schmidt Temberg.

- Fuldstændig. Vi ser det også som en stramning, men vi kan jo ikke gøre noget, fortæller hun og skynder sig at tilføje:

Annonce

- Hvis det er et problem for ham - det kan der jo være forskellige årsager til, og man kan også være fritaget for test - så kan han ringe til os, eller også skal han komme hen til os ved "gaten". Der sidder bibliotekaren nemlig, og så tager vi en snak, og hvis han skal have hentet nogle ting, han har bestilt, så henter vi dem til ham. Men vi kan ikke give ham adgang til bibliotekslokalet og til for eksempel at sidde og læse aviser, hvis ikke han har coronapas.

Kravet om coronapas er nemlig udstukket af Kulturministeriet og altså gældende for alle landets biblioteker.

- Er vi kede af det? Ja, det er vi, tilføjer bibliotekschefen.

Folk savner det

Med et coronapas kan man låne som man plejer, bruge computere, printe, læse aviser og alt det andet, man er vant til. Åbningstiden er mandag 10-16, tirsdag 13-16, onsdag 13-16, torsdag 10-17, fredag 13-16 og den første lørdag i måneden er der i Otterup åbent fra 10-13. I åbningstiden vil der være "medbetjening" ved tilstedeværelsen af en bibliotekar.

Der er altså endnu ikke selvbetjening, hvor man selv kan lukke sig ind på et selvvalgt tidspunkt.

- Men vi vil rigtig gerne prøve at servicere på andre måder og hjælpe med afleveringer og afhentning af reserveringer. Og du kan tro, at lige så snart vi får et "go" fra ministeriet om, at vi må have åbne biblioteker, så åbner vi for det. For vi er fuldstændig klar over, at folk savner det, og det er jo smadderdejligt, at de gør det.

Kravet om et gyldigt coronapas gælder for adgang til både borgerservice og biblioteker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce