Annonce
Debat

Hvorfor kan man ikke gå til præst i fritiden?

Flemming Risskov Jørgensen, byrådskandidat for SF. Arkivfoto: Nils Mogensen Svalebøg
Annonce

Når SF ønsker en religiøs neutral folkeskole, betyder det, at der hverken skal bedes bønner eller lyses velsignelser i skoletiden.

Derfor skal der ikke arrangeres gudstjenester eller afholdes konfirmationsforberedelse i den skemalagte undervisningstid. Troen er nemlig en privat sag. I modsætning hertil slår den konservative Andreas Hallander Thiel til lyd for en fundamentalisme, der hævder, at kristendommen er det fundament, som det danske samfund står på.

Med sådan et udgangspunkt kan det ikke overraske, at han ikke formår at skelne mellem kundskabsmeddelende undervisning og religiøs forkyndelse. Det er til gengæld overraskende, at Andreas Hallander Thiel afviser, at konfirmationsforberedelse faktisk er oplæring i gudstjeneste. På kirkens hjemmeside i hans eget sogn kan man ellers læse, at konfirmationsforberedelse i høj grad består af gudstjeneste.

Kirkeministeriet slår ligeledes fast, at konfirmationsforberedelsen skal sikre fortrolighed med folkekirkens gudstjeneste. Husk nu på, at folkeskolen skal være for hele folket - også den stigende andel, som ikke er medlem af folkekirken. SF's forslag er faktisk ikke ukristeligt. Det ligger såmænd i smuk forlængelse af den grundtvigske tradition. Grundtvig skrev allerede i 1836, at troen - gudskelov - slet ingen skolesag er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce