Annoncørbetalt indhold

Hvorfor får man stomi?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Stomi er betegnelsen for et kirurgisk indgreb, hvor der laves en kunstig tarmåbning på maven, som gør det muligt at lade afføring fra tarmen komme ud. Der kan være flere årsager til, at man får anlagt en stomi. Ofte skyldes det alvorlige sygdomme, som f.eks. kroniske tarmsygdomme eller kræft, der påvirker tarmsystemet og dets funktion.


Annonce

Mange bliver skræmte ved tanken om at få anlagt en stomi, og det kræver naturligvis også tilvænning at blive fortrolig med den. Erfaringerne hos de fleste er dog, at en stomi er vejen tilbage til livet efter lange perioder med komplikationer og problemer med tarmfunktionen.


Livet med stomi

Når man vælger at anlægge en stomi, skyldes det komplikationer med tarmen, der gør, at man ikke kan komme af med afføring på normal vis. Nogle af de mest almindelige årsager til stomi er bl.a.:  • Kræft i tyk- og endetarm
  • Tarmsygdomme som Crohns eller Colitis Ulcerosa
  • Medfødte misdannelser i tyk- eller endetarmen


Selvom det vurderes, at der i dag er omkring 14.500 mennesker med stomi i Danmark, er der mange myter og spørgsmål forbundet med tilstanden. Hvorfor får man stomi, og hvilken betydning har det for livskvaliteten? Kan andre mennesker se, at man har stomi? Og hvad med ens sociale liv – kan det fortsætte som før?


Uanset om du selv står overfor en stomioperation, eller om du er pårørende til en stomibruger, vil der som regel være mange spørgsmål, der presser sig på. Det er også stadig et tabubelagt emne, hvorfor mange har svært ved at acceptere udsigten til et liv med stomi.


Du kan stadig leve et normalt liv med stomi

Det kan være svært at vænne sig til, at den ”nye normal” nu inkluderer stomi. Især i starten vil de fleste have mange spørgsmål og bekymringer: Kan jeg spise den samme mad? Er det muligt at have et aktivt liv med både sport, arbejde og sociale aktiviteter?


Svaret er ja. Det tager selvfølgelig tid at blive fortrolig med sin stomi. Men faktum er, at på sigt kan du vende tilbage til en helt normal hverdag. Faktisk oplever de fleste, at stomien er en lettelse og en vej tilbage til livet. Med en stomi skal du ikke længere lide i stilhed med de gener og lidelser, som alvorlige tarmproblemer medfører. Det betyder f.eks., at du ikke længere behøver at tænke over, hvor det nærmeste toilet er, hver gang du bevæger dig ud.


Når du har haft tid til at komme dig ovenpå din stomioperation, kan du også sagtens vende tilbage til en aktiv hverdag med sport og motion. Er du nervøs for, at din træning vil løsne stomiposen eller resultere i lækage, f.eks. under løb, kan du med fordel anskaffe dig et stomibælte. Dermed får du ekstra støtte til din stomi, så du trygt kan dyrke din yndlingssport.


At få anlagt en stomi kan derfor være den løsning, der giver dig din frihed tilbage.


Få hjælp og støtte til din hverdag med stomi

Uanset om du står overfor en snarlig stomioperation, eller om du allerede er rutineret stomibruger, er det rart at vide, at man ikke er alene. Coloplast Care er et støttetilbud til dig med stomi. Her får du gode råd, kompetent og skræddersyet vejledning såvel som inspiration til dit liv med stomi.


Du kan tilmelde dig månedlige e-mails eller løbende følge med i opdateringer på Coloplasts hjemmeside, når det passer dig. Du har også mulighed for at få personlig rådgivning af dedikerede sygeplejersker. Når du tilmelder dig Coloplast Care, får du dermed kompetent rådgivning og støtte, som giver dig tryghed, når du har brug for det.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.