Annonce
Debat

Hvorfor er politikerne så vilde med at sætte havmøller op?

Møller: Det statsejede svenske selskab Vattenfall har nu vundet udbudsrunden i Holland af tredje og fjerde. etape på havmølleparken Kust Zuid på 750 MW. Denne placeres minimum 18 km fra den hollandske kyst. I 2018 vandt samme firma udbudsrunden på 1 og 2, som placeres 22 km ude og med tilsvarende kapacitet.

Disse havmølleparker bliver de første ikke-statsstøttede anlæg til søs, når de sættes i drift om tre-fire år.

Til den tid forventes det også, at de to kystnære vindmølleparker sættes i drift på den jyske vestkyst.

I første omgang havde rød blok sammen med de konservative tænkt, at de kunne placeres indtil fire km fra kysten. Det er imidlertid blevet forhindret af Energiklagenævnet. Der gøres naturligvis et forsøg til med den røde regerings velsignelse, denne gang måske op til syv km fra kysten, hvilket ikke vil ændre på den kendsgerning, at dominansen af disse industrianlæg på kysten vil blive overvældende.

Desværre har de røde politikere sammen med konservative gennemtrumfet en aftale med svenske Vattenfall, som indebærer, at skatteyderne dækker en udgift på 47,5 øre pr KWH, hvilket kommer til at løbe op i tre mia. kr. i tilskud til svenskerne.

Hvorfor nu det? Det ligner ikke sund fornuft. Det virker nærmere som dansk symbolpolitik til anvendelse i diverse valgkampe. Pris: Tre mia

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: Lange ventelister for at komme over Storebælt lillejuleaften

1994 Tvind-koncernen er på vej mod sin alvorligste krise i skoleimperiets godt 20-årige historie. Adskillige afhoppede elever og den magtfulde Danmarks Lærerforening har indgivet politianmeldelse mod det såkaldte seminarium på Tvind, der over for sine elever hævder at uddanne lærere til den danske folkeskole. Den forklaring er ikke kun usand, men også kriminel, mener Danmarks Lærerforening. I går meddelte undervisningsministeriet, at det har afsløret Tvind i snyderi til et beløb af 180.000 kroner. Det drejer sig om elever fra Det nødvendige Seminarium, der måske under pres fra lærerne har indgivet snydeansøgninger til den nærliggende Rejsende Højskole for at skaffe penge til seminariet. 1969 Stemmesedlen til det første valg til det fynske storamtsråd bliver næsten trekvart meter lang. Valgloven giver mulighed for at undlade navnene på de opstillede kandidater og kun bringe partiernes navne på stemmesedlen. Men fællesudvalget, der forbereder oprettelsen af Fyns Amt fra 1. april næste år, har besluttet at bringe navnene på samtlige henved 170 kandidater. Det er første gang, at vælgerne i Odense, Svendborg, Middelfart og Nyborg kan deltage i et amtsrådsvalg. Det sker som følge af den nye amtsstruktur, hvorefter de største købstæder også skal bidrage til amterne. Vælgertallet på Fyn kommer derved op på 295.200 mod 176.121 vælgere ved det seneste amtsrådsvalg i 1966. 1944 Nu er der ikke flere chancer for folk, der vil rejse over Storebælt lillejuleaften. Alle færgebilletterne er udleveret på Odense Statsbanestation i morges, og der er skrevet så mange op på ventelisten, at eventuelle billetter, der kan fremskaffes senere, for længst er beslaglagt. De ekstraordinære forhold, der råder for denne juletrafiks vedkommende, skabte et sceneri på statsbanegården i Odense, som vi ikke er vant til på disse breddegrader. Der stod ventende mennesker uden for banegården hele natten trods kulde og slud. Det var folk, der for enhver pris ville over Storebælt lillejuleaften, men deres natlige anstrengelser viste sig at være unødvendige, da der her til morgen var billetter i overskud.

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce