Annoncørbetalt indhold

Hvorfor er mundhygiejne så vigtigt?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Mundhygiejne handler i bund og grund om at holde dine tænder sunde og din mund fri for infektioner. Man klarer mundhygiejnen ved at børste sine tænder hver dag. En gang om morgenen og en gang om aftenen. Og så er det vigtigt at bruge tandtråd eller andre tandplejemidler af samme karakter, hver gang man børster tænder. Det anbefales også, at man får en tandundersøgelse og rensning af tænderne hos tandlægen mindst to gange om året for at bevare en god mundhygiejne. Apropos tandlæger, så kan du hos Tandprotese Klinikken Svendborg få lavet alle mulige former for tandproteser med seks års garanti.

Mundhygiejne er meget vigtigt for enhver persons helbred og velvære. Men hvorfor er det egentlig det? Det vil denne artikel give dig en række grunde til. Læs videre, og bliv klogere.

Annonce

1. En sund mund har betydning for dit helbred

Din mund er en dør til de indre dele i din krop. Munden kan vise tegn på alvorlige sygdomme, som for eksempel diabetes, hvor munden kan få læsioner, eller dine gummer, kan blive inficerede. Der findes et væld af alvorlige sygdomme, som dårlig mundhygiejne kan forårsage eller forværre. Infektioner, der starter i din mund, kan udvikle sig til for eksempel astma, gigt, for tidlig fødsel, vejrtrækningsproblemer, kredsløbsproblemer og hjerteanfald. Så sørg nu for at få børstet de bisser.

2. Det forebygger tab af tænder

Tab af tænder er det mest almindelige tandproblem hos voksne og børn. En af de mange grunde til det er dårlig mundhygiejne. Hvis plak, tandsten og madrester får frit spil, kan du få dårlige tænder og infektion i dine gummer, som kan forårsage, at du mister en tand. Derfor skal du børste tænder, bruge tandtråd regelmæssigt og gå til tandlægen mindst to gange årligt for at bevare en rask og sund mund.

3. Du får et hvidt smil

Hvis du gerne vil kunne vise dit smil med god samvittighed, er mundhygiejne alfa og omega. Det opnår du ved at gå op i din mundhygiejne dagligt. Hold plak nede, og smil til verden, så smiler den tilbage.

Her er nogle tips til, hvordan du kan holde din mund ren og sund.


  • Spis sundt, og undgå snacks, især dem med sukker i
  • Undgå tobaksprodukter
  • Rens din mund med vand efter måltider
  • Børst dine tænder to gange dagligt eller efter hvert måltid
  • Beskyt dine tænder med en tandbeskytter, når du dyrker sport
  • Brug en bideskinne, hvis du skærer tænder om natten
  • Tag til tandlægen to gange årligt.


Efter at have læst denne artikel er du nu blevet lidt klogere på, hvorfor mundhygiejne er så vigtigt, samt hvad du kan gøre for at undgå dårlig mundhygiejne. Nu er resten op til dig, din tandbørste og din tandlæge, så du kan smile bredt i mange år.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.