Annonce
Fyn

Hvorfor blev jeg ikke forbavset?

Annonce

Læserbrev: Indledningsvis vil jeg referere til et åbent borgermøde, der blev afholdt på Giersings Realskole 20. november 2019 med deltagelse af et større antal mennesker (omkring 80 fortrinsvis modstandere af et sag af Fjernvarme Fyn til Energi Fyn). Her var der på forespørgsel, inden det egentlige møde gik i gang, af ordstyrer journalist Karsten Hyttel "Skal Fjernvarme Fyn sælges?" overvældende tilkendegivelse af et nej!


Især professor Hvelplunds indlæg gjorde det klart, at et eventuelt salg ville resultere i en stigning i fjernvarmeprisen.


På mødet deltog direktør Jan Strømvig, Fjernvarme Fyn, direktør Kim Mortensen, Dansk Fjernvarme, og professor Frede Hvelplund, Institut for Planlægning, Aalborg Universitet. De tre redegjorde for forskellige problemstillinger i relation til salg af Fjernvarme Fyn. Jan Strømvig redegjorde klart, at man var fuldt opmærksom på de kommende års udfordringer med den grønne omstilling, og at man også er klar over de økonomiske krav i forhold dertil. Det er næppe overdrevet, at især professor Hvelplunds indlæg gjorde det klart, at et eventuelt salg ville resultere i en stigning i fjernvarmeprisen.

Stiftstidende refererer 16. september 2020 fra Odense Byråds møde dagen før samt i interview med borgmester Peter Rahbæk Juel, at byrådet med det spinklest mulige flertal vil gennemføre salg af Fjernvarme Fyn til Energi Fyn.

Det er selvfølgelig et tilfældigt sammentræf, at Fjernvarme Fyns bestyrelsesformand er tidligere borgmester i Odense, Anker Boye, og Energi Fyns bestyrelsesformand er tidligere rådmand i Odense Kommune, Søren Thorsager, sammen med Odense Kommunes nuværende borgmester, Peter Rahbæk Juel, er medlem af samme parti.

Men her kommer overskriften på dette læserbrev til sin fulde udfoldelse, idet planen om salg af Fjernvarme Fyn har været i støbeskeen længe i ovennævnte tilfældige gruppe, og de afholdte såkaldte borgermøder samt drøftelserne med de enkelte partier har været ført på skrømt. På det borgermøde, undertegnede deltog i og i de af Fyens Stiftstidende fyldige og dækkende artikler om emnet, er der ikke fremkommet et eneste fornuftigt argument for salget af Fjernvarme Fyn. Beslutningen må derfor bero på et ønske om begyndende samling af indflydelse på den fynske energiforsyning på et sted.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce