Annonce
Danmark

Hvordan man genrejser et brændt ikonisk hotel

Direktør Sven Eskildsen kan glæde sig over, at de faste kunder ikke blot er vendt tilbage. De har også taget rigtig godt imod det "nye, gamle hotel". Foto: Annelene Petersen
Annonce

En voldsom brand hærgede 4. juni 2015 det historiske og ikoniske Hotel Randers midt i den kronjyske hovedstad. Samtlige 78 værelser var efter branden ubeboelige, og mange klenodier i inventaret var blevet flammernes bytte. Men 15 måneder senere kunne det nu 160 år gamle hotel igen byde overnattende gæster velkommen - i nye rammer javist, men med ånden og alle de faste kunder i behold. Her er hoteldirektør Sven Eskildsens opskrift på, hvordan det lykkedes.

1 Man skal lige lande. Da ilden var helt slukket, satte Sven Eskildsen sig stille og roligt ned og søgte et overblik. Han kunne med tilfredshed konstatere, at ingen var døde, ingen var kommet til skade, og branden var ingens skyld. Hermed havde han, bestyrelsen og medarbejderstaben et godt udgangspunkt for at finde de positive spor og komme videre ad dem.

2 Vi er her stadig, og det skal kunne ses og mærkes. På et møde med personalet straks efter branden blev det hurtigt klart, at alle var opsatte på at komme videre, og det med det samme. Så selv om man måtte erkende, at det ville tage nogen tid, inden man igen kunne tage imod overnattende gæster, kom både café og restaurant straks i gang igen. Samtidig var Sven Eskildsen fra dag ét efter branden opmærksom på at holde kontakten til kunder og samarbejdspartnere - blandt andet ved deltagelse på messer og lignende.

3 Hvornår og hvordan? Med restaurantdelen kørende kunne man så fokusere på skadernes omfang og danne sig et overblik over, hvornår det ville være realistisk at komme i gang. Samtidig var man optaget af, hvordan hotellet skulle fortsætte. For brandens hærgen havde også åbnet for mulighederne for at forny og modernisere hotellet. Men der var bred enighed mellem ledelse, personale og bestyrelse om, at ånden skulle bevares, at hotellet nok skulle fornys, men samtidig skulle dets spændende historie være synlig og mærkbar.

4 Genopbygningen. Selve den fysiske genrejsning af det gamle hotel skulle vise sig at blive noget længere varende end først antaget. Datoen for genåbningen blev skubbet flere gange undervejs, for der åbenbaredes løbende nye eksempler på, at flammerne havde være mere nådesløse end man troede. Samtlige værelser blev nyindrettet, så de fremstod på én gang klassiske og moderne. Men tre historiske værelser blev genopført, som de så ud inden branden, med det oprindelige, men renoverede inventar. Alle andre værelser har nye møbler. Endelig gav branden mulighed for at optimere hotellet, så det nu også kan byde på faciliteter, som nutidens gæster efterspørger. Eksempelvis fitness-rum og sauna.

5 Kunderne er tilbage. Strategien med fra starten at vise omverdenen, at "vi er her stadig" har tilsyneladende haft den ønskede effekt. For de faste kunder og samarbejdspartnere som eksempelvis rejsebureauer er vendt tilbage - og nye er kommet til. Og Sven Eskildsen har kun fået positive reaktioner på indretningen og atmosfæren i "det nye, gamle Hotel Randers".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

90 anmeldelser på tre døgn om for høj musik: Nu skal det stoppe og politiet vil dele bøder ud

Sydfyn

Brand i bil på Svendborgsundbroen

Annonce