Annoncørbetalt indhold

Hvordan kørselsfradrag kan have en betydning for dig

Kørselsfradrag eller befordringsfradrag er noget du som bilist kan få, hvis du har over 24 kilometer til og fra arbejde (over 12 kilometer hver vej). Har du dermed dette og i dag bruger toget eller en anden form for offentlig transport, som ikke passer helt ind i dine mødetider og ellers daglige planer, kan du investere i en bil, og stadig få kørselsfradrag og muligvis få mindre spildtid i din hverdag

Hvad er kørselsfradrag

Kørselsfradrag er som nævnt noget du får, hvis du har mere end 24 kilometer til og fra arbejdet. Dette kan for eksempel hjælpe dig med udgifterne, der dermed tilhører bilen, når den kører så langt om dagen - for eksempel kan fradraget lægges til side til din bils brændstof som benzin eller diesel.

Du kan få kørselsfradrag om din bil bruger benzin eller diesel eller er en hybridbil. Derudover giver alle transportmidler fradrag om det så er tog, bus eller cykel. Endvidere kan du få kørselsfradrag, ligegyldigt den type af lønnet job du har - om det er et studiejob eller et normallønnet job.

Du kan dog ikke få fradrag, hvis din arbejdsgiver betaler transporten, du har fri bil til rådighed (firmabil), du kører til og fra dit studie, eftersom SU ikke tæller som løn, eller du kører til og fra ulønnet praktik.

Når du får kørselsfradrag, er dette ikke noget, der bliver udbetalt. Kørselsfradraget bliver indregnet i din årsopgørelse. Værdien af fradraget er cirka 26 %. Det vil sige, at hvis dit kørselsfradrag er 1000 danske kroner, sparer du omkring 260 danske kroner i skat.

Regneeksempler på kørselsfradrag

For at give dig et indblik i, hvad et kørselsfradrag kan betyde for dig, er der taget eksempler med fra satserne for kørselsfradrag i 2019 og 2018. Har du mellem 25 og 120 kilometer til og fra arbejde, får du i år 2019 1,98 danske kroner i fradrag per kilometer per dag. I år 2018 fik man 1,94 danske kroner for samme antal kilometer. Det vil sige, at du får cirka 50 danske kroner i kørselsfradrag, hvis du har 25 kilometer til og fra arbejde i 2019.

Har du over 120 kilometer fra og til arbejde får du i 2019 0,99 danske kroner, men 1,98 danske kroner i yderkommuner i fradrag per kilometer per dag. Dette lå på 0,97 danske kroner og 1,94 danske kroner i yderkommuner i år 2018. Du vil dermed få omkring 120 danske kroner, hvis du har over 120 kilometer til og fra arbejdet i år 2019 i ikke yderkommuner. I yderkommuner ligger fradraget på omkring 240 danske kroner.

Når du har udregnet, hvad du cirka kan få i kørselsfradrag, skal du være opmærksom på, at fradraget er med på din årsopgørelse i foråret - det er nemlig ikke altid automatisk med i din årsopgørelse.

Er fradraget medregnet i din årsopgørelse, regnes der ud fra, at der er 216 arbejdsdage, hvilket svarer til et arbejdsår med seks ugers ferie og to hverdage uden kørsel. Du skal dog selv rette det til, hvis du har arbejdet mere eller mindre grundet sygedage eller andet.

Har du ikke råd til at investere i en bil her og nu og derved nyde godt at kørselsfradrag, kan du tage et lån. Billånsoversigt hjælper dig med at sammenligne billån og er med til at finde en konkurrencedygtig løsning, så du kan investere i din næste bil.

Hvad er kørselsgodtgørelse

Hvis man ud fra en erhvervsmæssig årsag bruger sin egen bil i arbejdstiden, så kan man benytte sig af sin skattefrie befordringsgodtgørelse også kaldet kørselsgodtgørelse. Det vil altså sige, at bruger du din private bil til at køre rundt i i arbejdstiden - som en del af dit arbejde - er der mange penge at hente, da du i disse tilfælde vil være berettiget til et befordringsfradrag.

I 2019 er det muligt at få 3,56 danske kroner per kilometer ved kørsel under 20000 kilometer. Ved kørsel over 20000 kilometer er det muligt at få 1,98 danske kroner per kilometer. Der er dermed penge at spare, hvis du bruger din egen bil i erhvervsmæssig henseende.

Du kan også få kørselsfradrag, hvis du bruger din cykel eller knallert i arbejdstiden. Den skattefrie kørselsgodtgørelse er på 0,53 danske kroner per kilometer.

Tager du for eksempel færge eller fly til arbejde, kan du også få kørselsfradrag. Du kan for eksempel få kørselsfradrag for færgeudgifter til transportmiddel.

Derudover kan du også med fordel tjekke op på, hvad du har tjent i år 2019. For hvis du tjener mindre end 328100 danske kroner i 2019, tillægges der 58 % til dit kørselsfradrag.

Vær dermed opmærksom på, om du kan få kørselsfradrag, og hvordan dette skal tilrettes din årsopgørelse, da du hurtigt kan komme til at spare en del penge, når du kører rundt derude - om det så er er i egen bil, på cykel eller ved brug af offentlig transport.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.