Annonce
Sydfyn

Hvordan gik Prisfesten?: Glade arrangører er klar igen næste år

Der var fest, underholdning, musik og glade vindere til den første udgave nogensinde af Prisfesten. Arrangørerne bag er glade for beslutningen om at lægge tre prisuddelinger sammen, så både idræt, kultur og spejderlivet kan blive fejret til et stort show. Foto: Andreas Bastiansen
For første gang har Svendborg Kommune hyldet ildsjæle og unge talenter inden for sport, kultur og spejderlivet under samme tag til Prisfesten. Årets spejderleder blev givet side om side med Årets Kulturpris, og den samlede prisuddeling gav pote lørdag aften ifølge flere af arrangørerne bag.
Annonce

Svendborg: God oplevelse, godt arrangement og glade mennesker. Både hos Svendborg Kommune, BUS-spejdernes samråd og Sport og Idræt Svendborg er der glade toner efter en festlig prisfest lørdag aften. For første gang nogensinde blev folk og foreninger fra både idræts-, kultur og spejderlivet hyldet under ét og samme tag. En beslutning som især faldt i god jord hos spejderne, hvor Ib Buch fra BUS-spejdernes samråd har været med til at arrangere aftenen.

- At man havde valgt at slå det sammen gav værdi for os alle. Tidligere har vi haft lederpriser ved spejderne, men så var det et arrangement vi selv afholdte, og det var også godt nok, men vi var ikke voldsomt synlige for andre. Det var vi her, fortæller Ib Buch.

Også hos Sport og Idræt Svendborg (SIS) var tonen glad og tilfreds. At slå de forskellige prisoverrækkelser sammen har ifølge Birgit Schönnemann Sørensen fra SIS været en lærerig proces.

- Det er altid spændende, når man prøver noget nyt og slår tre interessegrupper, som har haft tre prisuddelinger, sammen, men hvorfor ikke forene kræfterne og få en endnu større fest? Det var det, der skete i lørdags. Der var høj kvalitet af underholdning og en smaddergod konferencier, så vi er meget godt tilfredse, fortæller hun.

Lars Erik Hornemann (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget, er overordnet tilfreds med afviklingen af Prisfesten. De næste måneder skal dog bruges på en evaluering fra de forskellige arrangører for at se, om der skal justeres noget til næste års arrangement. Foto: Andreas Bastiansen
Annonce

Der kan skrues på nogle knapper

Lars Erik Hornemann (V), formand for Kultur- og Fritidsudvalget, har også haft en aktiv rolle i tilblivelsen af Prisfesten. I løbet af aftenen fik han flere gode tilbagemeldinger fra de deltagende, men nu venter der en større evaluering fra de forskellige involverede aktører over de næste par måneder.

- Det gik rigtig godt, og jeg synes, det var en fin kombination af prisuddeling og underholdning, sang og musik, pause og snak på kryds og tværs. Jeg kan også få øje på nogle udfordringer i forhold til vores kulturliv. Mange af de nominerede i den kategori har job sådan en lørdag aften, så måske skal vi have en snak om, om det er det rigtige at holde fast i. I år passede det godt, fordi vi kunne overtage rammerne fra fredagens boksestævne, siger Lars Erik Hornemann.

Næste år håber han dog at se endnu flere borgere fra Svendborg og omegn til prisuddelingen, og der ligger et arbejde i at få udbredt budskabet om det store show til næste år.

- Vi har bestemt været flere, end vi plejer, men der var plads til at være et par 100 stykker mere. Vi har rammerne til det, så vi skal have flere til at få øjnene op for det her festfyrværkeri og fejring af de mange ildsjæle i kommunen, fortæller Lars Erik Hornemann.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Bæredygtigt byggeri i Nyborg Kommune

Odense For abonnenter

Tiltalts brødre forsøgte at betale sig fra voldtægt: 16-årigt offer tilbudt op til 50.000 kroner for at trække anmeldelse tilbage

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce