Annonce
Middelfart

Hvordan er det at være søn af borgmesteren? 'Du tror rigtig nok, at du er sej'

Viktor Lindegaard og Victor Kronborg Tørnæs sætter i podcastserien Ugen med Viktor og Victor fokus på, hvad der rører sig i Middelfart set igennem deres egen hverdag.

Middelfart: Ingen forberedelse er den bedste forberedelse.

Melfar Postens podcastværter springer ud på dybt vand under awardshowet Byens Bedste, hvor de har fået til opgave at udfritte de lokale kendisser, der lørdag er kommet for at hylde kommunens butiks- og handelsliv.

Her kommer de blandt meget andet rundt om salget af sushi i Middelfart de sidste 10 år, og så får de borgmester Johannes Lundsfryd (S) og hans to sønner trukket hen i sofaen.

Borgmesteren løfter lidt af sløret for, hvordan samarbejdet går med eks-borgmester Steen Dahlstrøm, der sidder på en af de menige byrådspladser. Også borgmesterens sønner, Markus og Samuel Lundsfryd, bliver spurgt ind til, hvordan det er at være borgmesterbarn?

- Det er blevet lidt en stående joke i vores fællesskab, at nu kommer borgmestersønnen, og de siger: "Du tror rigtig nok, at du er sej, hvad?", fortæller Markus Lundsfryd, den ældste søn, blandt andet.

Ligheden blandt far og sønner er slående, og Markus og Samuel fortæller, at de ofte bliver genkendt. Borgmesteren bliver også spurgt ind til, hvad han mener om podcastværternes forslag om at sælge Fjelsted-Harndrup, kommunens budgetforlig og så videre.

Hør også om, hvordan Krolf-sporten er opstået i Middelfart Kommune og Venstres gruppeformand, Regitze Tilma, der fortæller om, hvordan det er at sidde i opposition.

Annonce

Sådan hører du podcasten:

Du kan enten høre podcasten i forbindelse med denne artikel.

Du kan også abonnere på og høre "Ugen med Viktor og Victor" i iTunes, Spotify, Google Play, Sonos, Overcast samt andre lignende podcast-tjenester.

Skriv til Viktor Lindegaard og Victor Kronborg Tørnæs på mailadressen: viktorogvictor@melfarposten.dk, hvis du har input til "ugens problem" - og ellers gode input til, hvad de kan tage op i programmet.

Find også Viktor og Victor på Instagram.

En del af et udviklingsprojekt

19-årige Viktor Lindegaard og 18-årige Victor Kronborg Tørnæs, begge fra Middelfart, bladrer hver uge ugeavisen Melfar Posten igennem og giver lytterne i en ny, ugentlig podcast et ungdommeligt syn på det, der står i de lokale medier, og hvad der ellers rører sig i Middelfart og i deres egen hverdag.

De går til dagligt på tredje årgang på Middelfart Gymnasium og er tilknyttet Fyens Stiftstidende og Melfar Postens lokalredaktion i Middelfart.

Podcastsatsningen er en del af lokalredaktionens udviklingsprojekt Ryk Middelfart, hvor det handler om at tænke lokaljournalistik på en ny måde, så vi kommer endnu tættere på vores alle sammens hverdag.

Du kan læse nyheder fra Melfar Posten på hjemmesiden www.melfarposten.dk eller bladre i den digitale udgave her: www.e-pages.dk/melfarposten.

Victor Kronborg Tørnæs (t.v.) og Viktor Lindegaard (t.h) var lørdag på scenen, da awardshowet Byens Bedste hyldede butiks- og foreningslivet i Middelfart Kommune. Foto: Klaus Knakkergaard.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce