Annonce
Kerteminde

Hvor vil du bo: Kommunalt udsalg skudt i gang med blandt andet børnehaver, bibliotek og højskolehave?

Langeskov Bibliotek kan prale med tæt til offentlige transportmidler. Men husets tilstand er sådan, at det nok kræver mere end en gør-det-selv-mand. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Nu er Langeskov Bibliotek, den gamle børnehave i Marslev og en håndfuld andre store og små kommunale matrikler udbudt til salg. Interesserede skal sende deres bud senest den 15. august.

Nordøstfyn: Har du lyst til at bygge hus i den nederste ende af den store højskoleplæne foran Sortekilde - blot et stenkast fra Nordstranden? Eller kunne du tænke dig at blive den nye ejer af gården på Fjordvej 6 i Munkebo, hvor DUI i en årrække har holdt til - med udsigt ud over Kerteminde Fjord?

Hvis svaret er ja, så er det nu, du skal slå til, for de nævnte matrikler er sammen med en børnehave i Marslev og en børnehave i Munkebo, et bibliotek i Langeskov samt byggegrunde på Svanevej og Heibergsvej i Kerteminde sat til salg.

Der er ikke sat pris på varerne. Interesserede skal afgive deres købstilbud til kommunen senest den 15. august. Og byder man for lidt, så skal man ikke regne med at få lov at købe, da kommunen forbeholder sig ret til at forkaste alle indkomne bud.

Annonce

Udstykning af byggegrundene på Heibergsvej og Svanevej - der er bidder af et grønt område, har der været lokal modstand imod. Men borgmester Kasper Olesen (S) forklarer, at politikerne i hvert enkelt tilfælde har vurderet det grønne område og fundet, at det kan lade sig gøre at foretage en mindre udstykning - en grund på Svanevej og to på Heibergsvej - uden at det ødelægger det grønne område.

- Vi ved godt, at de grønne oaser er vigtige for folk, men det handler også om byudvikling. Vi er enige om, at vi ikke tager mere jord, end vi med god samvittighed kan gøre, siger han.

Senere følger på salgslisten også en grund i Andekæret. Forvaltningen er i øjeblikket i færd med at vurdere, hvad der skal foretages, for at den grund kan udbydes øremærket til et seniorbofællesskab.

Der følger også et rådhus i Langeskov, hvor der vil være krav om hel eller i hvert fald delvis udnyttelse som erhvervshus. Og der følger et supermarked (tidligere Rema 1000) - eller en grund, hvor et supermarked har ligget - i Langeskov.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kom nu, Mette F.: Hold dit løfte

Det er godt, at regeringen og Kommunernes Landsforening i sidste måned blev enige om en ny økonomisk aftale, der tilfører 2,2 milliarder kroner ekstra til kommunerne i 2020. Det er også fint, at den socialdemokratiske regering i begyndelsen af denne uge sendte millioner af kroner ud til en række af landets vanskeligt stillede kommuner. Og dejligt, at man desforuden har besluttet at sløjfe det rigide omprioriteringsbidrag. De mange skattemillioner, som regeringen har drysset ud med mild hånd i den seneste tid, ændrer imidlertid ikke på, at der er noget rivravruskende galt i Danmark, som Faaborg-Midtfyn Kommunes borgmester, Hans Stavnsager, formulerede det på et byrådsmøde tidligere på ugen. For der er stadig uhyre store forskelle på den service, som landets rige og fattige kommuner tilbyder deres borgere. Derfor er det påtrængende, at regeringen får gennemført en ny udligningsreform. Den nuværende socialdemokratiske regering har varslet, at det vil ske, men det gjorde den foregående Venstre-ledede regering såmænd også – uden at det skete. Derfor er det tilsyneladende nødvendigt at holde statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nikolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag og alle andre ansvarlige ministre fast på, at der skal ske ændringer i udligningen mellem kommunerne. For det dur ikke, at eksempelvis rige kommuner i Nordsjælland kan hente ekstra millioner i hjem til pengetankene på grund af teknikaliteter i lovgivningen, mens fattige landkommuner skal skære i budgetterne. Middelfart, Faaborg-Midtfyn, Odense, Kerteminde ... budgetforligene er faldet på plads de seneste dage; nogle steder med smalle forlig, andre steder med bred opbakning eller endog i fuld enighed. Alle steder har budgetlægningen dog krævet benhårde prioriteringer og fravalg, blandt andet fordi udligningsordningen stadig ikke er ændret. Derfor er det ikke nok, at regeringen har varslet en ny udligningsreform. Den skal også holde løftet.

Annonce