Annonce
Kerteminde

Hvor synes I, vi skal spare på børn og unge-området?: Politikerne spurgte borgerne til råds

Hvem skal rammes mindst? Det er en svær øvelse, når politikerne skal spare på børn - og ungeområdet i Kerteminde Kommune. Arkivfoto: Victoria Mørck

Besparelser på børn- og skoleområdet tiltrækker ikke nye borgere til Kerteminde Kommune. Derfor er det en svær øvelse både at skulle spare og tiltrække nye borgere, synes børn- og skoleudvalget.

Nordøstfyn: Skal en kommune tiltrække nye tilflyttere, er det ikke nogen god branding, at et område som skole- og dagtilbud forringes.

Det ved de fleste, og det ved også Kerteminde Kommunes politikere, som derfor er kede af, at det er et område, som også kan ryge under sparekniven, når kommunens skal spænde livremmen de næste år.

- Vi vil jo gerne give et højt serviceniveau, men hvor synes I, at vi skal spare, så vi ikke forringer en god og sund opvækst, spurgte Anne Fiber (K), der sidder i børn- og skoleudvalget, de fremmødte rundt om bordet.

Efter kommunaldirektør, Tim Jeppesen, på Kerteminde Kommunes borgermøde på daginstitutionen Mælkevejen torsdag aften havde fremlagt de økonomiske fremtidsudgifter, kunne de fremmødte borgere fordele sig ud i grupper og mødes med de forskellige fagudvalgs politikere og chefer.

Annonce

- Udhul ikke folkeskolerne

Henrik Sandbeck Harksen fra Munkebo, der er far til to børn, var én af de fremmødte, der gerne ville høre lidt mere om de foreslåede besparelser på børn- og skoleområdet, og han kan godt se, at politikerne er sat på en svær opgave.

- Jeg er klar over, at det giver et dårligt omdømme uden for kommunegrænsen, når tilbuddene forringes, sagde han og mente, at det ikke kun var på småbørnsområdet, at politikerne skulle undgå at udhule tilbuddene.

- Så vil folk jo heller ikke flytte hertil. Folk skal kunne se sig selv i kommunen, og derfor er det også vigtigt, at folkeskolerne ikke bliver dårligere, pointerede han.

Thinne Nielsen-Tjørnfelt er leder og pædagog i Mølleløkkens Børnehave og Vuggestue, og hun mente, at kommunen skulle brande sig på sin bredde.

- Det må være muligt at nurse det faktum, at Kerteminde Kommune har et bredt institutionsmiljø, Det har vi en god historisk for. Kerteminde har et stort potentiale, pointerede hun.

Politikerne, Anne Fiber (K), Pernille Swain (S) og udvalgsformand, Jutta Nielsen (EL) lyttede med sammen med cheferne, Inge Skov Madsen, chef for Børn, familie og dagtilbud og Dorte Dabelsteen, chef for unge og skole. Undervejs kom de alle med nik og verbale tilkendegivelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce