Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvor skal vi så parkere biler og både? Sejlklubbens ønsker presser havnen

Faaborg Sejlklubs ønsker om udvidelse kan tage pladsen fra andre af havnens brugere. Nu bliver det op til kommunalbestyrelsen at skære igennem.

Faaborg: Den gemytlige tone mellem brugerne af Faaborg Havn er blevet en smule anstrengt, for sejlklubbens udvidelsesønsker presser en række andre brugere på havnen. Sejlklubben vil have et asfaltområde, der i dag bruges til parkering af biler og både.

Nu skal kommunalpolitikerne ind og vurdere på, hvad der kan lade sig gøre og hvornår.

Vi ønsker sejlklubben alt godt. Det er et kæmpeaktiv for Faaborg, men vi repræsenterer altså 650 brugere af Faaborg Havn, som også er et aktiv for byen, og vi vil gerne tages ind i drøftelserne af, hvad der skal ske med vores havneområde.

Sigurd Lund Henriksen, formand for Faaborg Havns Brugerråd

Den fremgangsrige Faaborg Sejlklub er i pladsbekneb, fordi den gerne vil kunne tiltrække nye bådtyper, der har brug for trailerplads, og ungdomsafdelingen, der nu tæller 85 medlemmer under 26 år, holder tit stævner med mere end 100 deltagende joller. Desuden er der ønsker om at modernisere klubhuset.

Annonce

Ikke andre muligheder

Klubben ligger klemt inde i et hjørne af havnen, så det er svært at se andre muligheder end det nuværende asfalterede parkeringsarael ud mod Lillestrand med Båd & Motor på den anden side af vejen.

- Dette areal er den absolut eneste udvidelsesmulighed, der eksisterer for FSK, konstaterer bestyrelsen for Faaborg Sejlklub ved formand Erik Medelby Andersen i en ansøgning til kommunen.

Erik Medelby Andersen, Faaborg Sejlklub, repræsenterer ønsket om meget mere plads. Foto: Bent Warncke

Udfordringen er bare, at Båd og Motors kunder parkerer netop på den plads, og at havnens øvrige sejlere bruger arealet, dels til vinteropbevaring af både, og dels som stedet, hvor sejlskibenes master monteres af og på, og hvor masterne ligger i læ for vinteren i havnens masteskur.

- Vi ønsker sejlklubben alt godt. Det er et kæmpeaktiv for Faaborg, men vi repræsenterer altså 650 brugere af Faaborg Havn, som også er et aktiv for byen, og vi vil gerne tages ind i drøftelserne af, hvad der skal ske med vores havneområde, siger Sigurd Lund Henriksen, der er formand for havnens brugerråd.

- Den løsning, der nu er skitseret, vil blandt andet betyde, at hundredvis af master på 10-20 meter skal transporteres hen over vejen til et nyt masteskur, og det kan ikke undgås, at det vil give farlige trafikale situationer, siger han.

Annonce

Politikerne træffer beslutning

Sejlklubben står overfor at skulle forny sin lejeaftale med Faaborg-Midtfyn Kommune for en ny 30-årig periode, og sagen vender kommunalbestyrelsens bord onsdag aften.

Her ser der ud til at være et flertal for at imødekomme sejlklubbens ønsker om at få reserveret det nuværende parkeringsareal til udvidelse - dog først fra efteråret 2023.

- Vi vil gerne signalere over for sejlklubben, at vi ser positivt på at afhjælpe klubbens udvidelsesbehov, men der arbejdes lige nu på planer for, hvad der skal ske med havnen og slagterigrunden, så vi vil gerne passe klubbens ønsker ind med de andre planer, forklarer borgmester Hans Stavnsager (S).

Bent Ipsen og Sigurd Lund Henriksen sidder begge i Faaborg Havns Brugerråd, som vil tages med på råd, før sejlklubben får lov at disponere over parkeringspladsen på Lillestrand. Foto: Palle Søby

Det kan Sigurd Lund Henriksen sagtens sætte sig ind i:

- Derfor mener jeg også, at man skal vente med at love sejlklubben noget, til der har været en snak med Båd & Motor og med Havnens Brugerråd, for vi har alle sammen ideer til, hvordan vi kan bruge pladsen bedst muligt, siger brugerrådsformanden.

I kommunalbestyrelsen ser det ud til, at han får opbakning fra Det Konservative Folkeparti og Radikale Venstre.

- Jeg har meget stor respekt for sejlklubbens arbejde, men der er andre interessenter på havnen, som jeg har lige så stor respekt for, og dem skylder vi at tage ind i en samlet plan for, hvordan vi får det bedste ud af området. Så jeg vil gerne vente med at love parkeringspladsen væk, til jeg er helt sikker på, at det er den bedste løsning. Det her haster ikke mere, end at vi kan være grundige, siger Søren Hansen, Radikale Venstre.
Annonce
Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Annonce