Annonce
Nyborg

Hvor skal træerne stå? Politisk strid om 11 baner skov

Inger og Niels Ejlekær Nielsens ønske om at plante skov på markerne i Refsvindinge har bragt Venstre og Socialdemokratiet i Nyborgs byråd på kant med hinanden. Foto: Mogens Rasmussen
Nyborgs lokale politikere synes, mere skov er godt. Til gengæld har de noget sværere ved at blive enige om, hvor skoven skal ligge.

Refsvindinge: Inger og Niels Ejlekær Nielsens ønske om at give klimaet lidt igen for den skade, deres køers prutter gør på det, ender nu som en åben strid i byrådet i Nyborg.

Inger og Niels Ejlekær Nielsen har i mange år drevet landbrug i Refsvindinge på Østfyn.

Deres helt store interesse er limousine-kvæg.

Og det er ægteparrets idé om at plante skov som en slags erstatning for kvægets klimabelastende tarmluft, der har fået byrådets to største partier, Venstre og Socialdemokratiet, til at ryge i totterne på hinanden.

Annonce

11 fodboldbaner

Inger og Niels Ejlekær Nielsen har søgt om tilladelse til at plante 7,8 hektar skov på deres egne marker i Refsvindinge.


Vi er klar over, at Venstre nok vil stemme os ned i byrådet. Men for os er det vigtigt, at vi får en debat om, hvordan vi bedst bruger de i forvejen pressede resurser i teknik- og miljøforvaltningen,

Per Jespersen (S), formand for teknik- og miljøudvalget,


De 7,8 hektar svarer til sådan cirka 11 fodboldbaner.

Og selv om det meste af området er udpeget som et kommende, miljøvenligt vådområde, og der også er de landskabelige værdier i Ørbæk Tunneldal at tage hensyn til, mener Venstre nu nok, der kan plantes skov på markerne.

- Jeg synes, den her sag er lige til højrebenet. Den nye skov vil ikke tage udsynet fra nogen, og der er masser af skov dernede i forvejen, som næstformanden i kommunens teknik- og miljøudvalg, Sørens Svendsen (V), sagde, da Fyens Stiftstidende forleden bad ham kommentere sagen.

Annonce

Et fejlskud

Formanden for teknik- og miljøudvalget, Per Jespersen (S), synes imidlertid ikke, der er tale om en sag, der ligger lige til højrebenet.

Og der vil, mener han, i givet fald blive tale om et fejlskud.

- Hensynet til vådområdet og Ørbæk Tunneldal kræver, at vi ændrer kommuneplanen og udarbejder et kommuneplantillæg, påpeger han.

- Og det vil da være helt urimeligt at bruge meget tid og mange resurser i forvaltningen på et kommuneplantillæg, når vi nu lige selv har udpeget 11.000 andre hektar i kommunen, som er egnet til skovrejsning, tilføjer Per Jespersen.

Per Jespersen henviser til en kortlægning af egnede skovområder i hele kommunen, teknik- og miljøforvaltningen har lavet.

- Og hvad gør vi i øvrigt, når den næste kommer med et ønske om at plante skov på arealer, der ikke er udpeget som velegnet til formålet. Skal vi så i gang med kommuneplanen igen, spørger Per Jespersen.

Annonce

Vigtig debat

Venstre og Socialdemokratiet nåede ikke til enighed om sagen på teknik- og miljøudvalgets seneste møde, så nu ender sagen - på socialdemokraternes foranledning - på byrådets dagsorden.

- Vi er klar over, at Venstre nok vil stemme os ned i byrådet. Men for os er det vigtigt, at vi får en debat om, hvordan vi bedst bruger de i forvejen pressede resurser i teknik- og miljøforvaltningen, fastslår Per Jespersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce