Annonce
Odense

Hvor skal pengene komme fra: Usikker fremtid for Center for Seksuelt Misbrugte

Bestyrelsesformand i Center for Seksuelt Misbrugte Syd, Conny Stolberg-Rohr: - Vores venteliste er nu er større, end den var 1. januar, selv om vi har ansat tre ekstra behandlere for de ekstra penge, vi fik i 2019. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Conny Stolberg-Rohr, bestyrelsesformand for Center for Seksuelt Misbrugte i Odense, giver her sine bud på, hvad det betyder, at centeret endnu ikke ved, hvor mange penge centeret har at gøre godt med om godt et år.
Annonce

Conny Stolberg-Rohr, hvad betyder det for jer, at I endnu ikke ved, hvor mange penge I har at gøre godt med i 2021?

- Vi står i en situation, hvor vores venteliste nu er større, end den var 1. januar, selv om vi har ansat tre ekstra behandlere for de ekstra penge, vi fik i 2019. Vi er også superglade for den ekstra bevilling, vi har fået til 2020, men udfordringen er, at vi kan få problemer med at finde kvalificerede medarbejdere, når vi kun har penge til at ansætte dem et år. Og med en så kortsigtet ekstra indsats vil det være vanskeligt for alvor at gøre noget ved de mange mennesker, der venter meget længe på at komme til.

Kan I være sikre på at overleve?

- Vi afventer stadig den handleplan, som ministerierne har sat i værk, og vi er usikre på den fremtidige organisering. Vil man lægge behandlingen over i regionerne eller bibeholde Centrene for Seksuelt Misbrugere? Jeg tror nu på, at man ikke kan undvære os og den ekspertise, vi har.

Hvad ønsker du dig af politikerne?

- At der er centre i alle landets regioner, så behandling er tilgængelig for alle uanset, hvor man bor. For der er et enormt behov. Derudover vil jeg gerne slå til lyd for, at der bliver etableret et overordnet samarbejde mellem regionerne og de kommunale indsatser med os som hovedaktør. Vi har jo i dag en god kontakt til det kommunale system, der arbejder med at få sårbare og udsatte i uddannelse eller arbejde, og vi har et samarbejde med psykiatrien, hvor omkring 10 procent af vores brugere har en diagnose fra. Psykofarmaka har ikke direkte forbindelse til psykiatrien, men det til trods er der omkring 65 procent af vores brugere, der enten har været eller er på psykofarmaka. Derfor er en koordineret indsats vigtig. Men ønskerne kræver selvfølgelig flere penge.

Hvornår forventer du, at der kommer en afklaring på jeres fremtid?

- Jeg håber og tror, der vil ske en afklaring af centrenes fremtid i forbindelse med vedtagelsen af finansloven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kritik af kommune i sag om ulovligheder i tidligere kro: Går efter de forkerte, mener lejerforening

Fyn

Odense-cheftræner i spidsen for Japan til OL

Odense

Borgerservice: Lejere blev advaret om manglende godkendelse af lejemål på tidligere kro

Annonce