Annonce
Odense

Hvor skal pengene komme fra: Usikker fremtid for Center for Seksuelt Misbrugte

Bestyrelsesformand i Center for Seksuelt Misbrugte Syd, Conny Stolberg-Rohr: - Vores venteliste er nu er større, end den var 1. januar, selv om vi har ansat tre ekstra behandlere for de ekstra penge, vi fik i 2019. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Conny Stolberg-Rohr, bestyrelsesformand for Center for Seksuelt Misbrugte i Odense, giver her sine bud på, hvad det betyder, at centeret endnu ikke ved, hvor mange penge centeret har at gøre godt med om godt et år.

Conny Stolberg-Rohr, hvad betyder det for jer, at I endnu ikke ved, hvor mange penge I har at gøre godt med i 2021?

- Vi står i en situation, hvor vores venteliste nu er større, end den var 1. januar, selv om vi har ansat tre ekstra behandlere for de ekstra penge, vi fik i 2019. Vi er også superglade for den ekstra bevilling, vi har fået til 2020, men udfordringen er, at vi kan få problemer med at finde kvalificerede medarbejdere, når vi kun har penge til at ansætte dem et år. Og med en så kortsigtet ekstra indsats vil det være vanskeligt for alvor at gøre noget ved de mange mennesker, der venter meget længe på at komme til.

Kan I være sikre på at overleve?

- Vi afventer stadig den handleplan, som ministerierne har sat i værk, og vi er usikre på den fremtidige organisering. Vil man lægge behandlingen over i regionerne eller bibeholde Centrene for Seksuelt Misbrugere? Jeg tror nu på, at man ikke kan undvære os og den ekspertise, vi har.

Hvad ønsker du dig af politikerne?

- At der er centre i alle landets regioner, så behandling er tilgængelig for alle uanset, hvor man bor. For der er et enormt behov. Derudover vil jeg gerne slå til lyd for, at der bliver etableret et overordnet samarbejde mellem regionerne og de kommunale indsatser med os som hovedaktør. Vi har jo i dag en god kontakt til det kommunale system, der arbejder med at få sårbare og udsatte i uddannelse eller arbejde, og vi har et samarbejde med psykiatrien, hvor omkring 10 procent af vores brugere har en diagnose fra. Psykofarmaka har ikke direkte forbindelse til psykiatrien, men det til trods er der omkring 65 procent af vores brugere, der enten har været eller er på psykofarmaka. Derfor er en koordineret indsats vigtig. Men ønskerne kræver selvfølgelig flere penge.

Hvornår forventer du, at der kommer en afklaring på jeres fremtid?

- Jeg håber og tror, der vil ske en afklaring af centrenes fremtid i forbindelse med vedtagelsen af finansloven.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce