Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvor mon den er, den røde tråd?

Læserbrevsskribent Lene Krog Clemmensen. Privatfoto

Lokaldebat: "Hvor mon den er, den røde tråd?" Sådan lyder en sang fra Shu-bi-dua, og jeg frygter, at det bliver et spørgsmål, vi kommer til at spørge os selv om, hvis det bliver en realitet med nedlæggelserne af landsbyordningerne.

Lige nu lyser den røde tråd i vores landsbyordning, Brahesminde Skoler og Børnehuse, afd. Svanninge, op.

Der er et fantastisk samarbejde helt fra vuggestuen til børnehaven, til skolen og tilbage til vuggestuen, og det giver så meget kvalitet, på flere planer, til vores børn.

Børn lærer af børn, så de har brug for forskellige aldersgrupper at spejle sig i, i trygge, faste rammer. Disse rammer bliver skabt af kompetente ledere og ansatte.

Småt er godt, og det skal vi holde fast i. Alle kender hinanden, og det er der en kæmpe værdi i.

Lederne på de små skoler brænder for deres job, og det mærker vi i hverdagen.

Jeg frygter, at de omtalte besparelser på området vil resultere i et fattigt lokalsamfund.

Færre ledere skal have ansvar for flere, og det kan kun betyde en mindre synlighed i de enkelte institutioner, og tydelig ledelse i hverdagen er så ufattelig vigtigt for alle.

Jeg tænker også, at en besparelse her og nu vil ende med at blive endnu dyrere i sidste ende, bl.a. i form af sygemeldinger pga. dårligt arbejdsmiljø og dårligere resultater i skolen.

Tryghed er en forudsætning for indlæring, og det er vores skole et godt eksempel på. Så lad os nu holde fast i noget, der fungerer godt, og lær af det fremfor at ødelægge det. De små skoler skal også være forskellige og ikke ensrettes af én overordnet leder. Ellers mister vi som forældre vores frie skolevalg.

Og jeg kan kun frygte endnu mere, hvad det næste ville blive, at de vil spare penge på mursten og samle alle de små unikke skoler til én stor skole. Det ville blive fatalt.

Bevar landsbyordningen, bevar de små samfund, bevar den røde tråd og bevar dermed os børnefamilier i de små byer, som har valgt landsbyordningen til som et aktivt valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kunde fik 300 kroner for et P. S. Krøyer-værk: Er det rimeligt, at antikvitetshandleren nu sælger det for 7.000 kroner?

Annonce