Annonce
Kerteminde

Hvor må hunden være?: Hund-forbudt-skilt på Nordstranden skal fjernes

Fra april til september skal hunde være i snor på de danske strande. Arkivfoto
I 2019 er det blå flag på Nordstranden i Kerteminde sparet væk. Imidlertid har administrationen opretholdt forbuddet mod hunde på stranden. Men skiltene skal pilles ned, mener Knud Skov Ahrnkiel (M).

Kerteminde: I 2019 er det blå flag på Nordstranden i Kerteminde sparet væk.

På grund af det blå flag har hunde hidtil ikke måttet være på stranden, hvorfor der også er blevet sat skilte op med "hund forbudt".

De skilte skal imidlertid pilles ned, nu hvor det blå flag er sparet væk, mener byrådsmedlem Knud Skov Ahrnkiel (M).

- Jeg synes jo, at folk skal have lov til at gå tur ved vandet med deres hund. De skal selvfølgelig bare huske at samle efterladenskaberne op, siger han.

Han er nu ved at undersøge, om man kan få skiltene kan fjernet.

- Vi har jo valgt at spare det blå flag væk, men samtidig opretholder man fra administrativ side, at hunde ikke må komme på stranden, siger Knud Skov Ahrnkiel, der nu har taget fat i borgmesteren, for at få det undersøgt.

- Jeg tror, de er forkert på den og det er jeg ved at undersøge. De påstår, at det er sådan, at man ikke må have dyr på offentlige strande i en bestemt periode. Og så havde jeg fat i borgmesteren, for at sige, at så har vi da et problem, fordi så skal samtlige strande jo lukkes af. Men jeg tror altså, at de er forkert på den.

Han arbejder nu på, at få kommunen til enten at pille skiltene ned, eller at sætte klistermærker over dem, hvor der står, at hunden må være på stranden, hvis den er i snor.

- Det kunne jo være, man var så heldig at få det blå flag tilbage til næste år, siger han.

Annonce
Skiltet på Nordstranden med hunde forbudt skal fjernes, mener Knud Skov Ahrnkiel. Arkivfoto

Sådan er loven

Ifølge Naturstyrelsen skal hunde i sommerhalvåret fra april til og med september være i snor på stranden.

I vinterhalvåret, fra oktober til og med marts, må hunden være løs på stranden, men kun hvis den ikke risikerer at forvolde andre skade.

På en del strande er det dog helt forbudt at medtage hunde.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce