Annonce
Fyn

Hvor langt er Nyt OUH nået? Tag på rundtur - men kun på hjul

Hvis arbejdet forløber uden forsinkelser, kan Region Syddanmark overtage Nyt OUH i slutningen af 2022. Søndag 6. september kan alle komme ind på byggepladsen og se, hvor stort byggeriet er, og hvor langt det er nået. Illustration: Nyt OUH.
For fjerde år i træk inviterer Region Syddanmark til åbent hus på hospitalsbyggepladsen i Odense, men for at hindre virussmitte bliver der kun adgang i bil eller på cykel.
Annonce

Odense: I slutningen af 2022 kan Nyt OUH efter planen afleveres til Region Syddanmark. Lige nu er samtlige behandlings- og sengeafsnit ved at blive bygget, og arbejdet er fortsat på trods af coronakrisen.

Der er stadig risiko for, at restriktionerne i forbindelse med viruspandemien vil forsinke færdiggørelsen af det store byggeri, men det er ifølge Region Syddanmark ikke en hindring for at invitere alle interesserede til et åbent hus-arrangement på byggepladsen i det sydlige Odense.

Søndag 6. september bliver byggepladsen for fjerde år i træk åbnet, så alle kan se, hvor langt byggeriet af det 260.000 kvadratmeter store hospital, som bliver Danmarks største nybyggede sygehus, er nået.

Af hensyn til sikkerheden kommer det dog til at foregå som et drive-in besøg, understreger Region Syddanmark. Det vil sige, at man skal køre rundt på pladsen, enten i bil eller på cykel, forklarer Karsten Uno Petersen (S), formand for anlægs- og innovationsudvalget.


Man vil køre i rolig kolonne på den ringvej, der går hele vejen rundt om byggeriet, og så vil der være to drive-in områder med en film, der fortæller om byggeri og planlægning.

Karsten Uno Petersen (S), formand for anlægs- og innovationsudvalget


- Vi beder vores gæster blive i bilerne eller på cyklerne under hele besøget. Man vil køre i rolig kolonne på den ringvej, der går hele vejen rundt om byggeriet, og så vil der være to drive-in områder med en film, der fortæller om byggeri og planlægning, og som med en dronegennemflyvning viser noget af det, man ikke kan se ude fra ringen.

- Det bliver en noget anderledes udgave af åbent hus-arrangementet, men til gengæld er vi sikre på, at de gæster, der denne dag vælger at besøge os, får en god fornemmelse af, hvad der om få år vil være hele regionens universitetshospital, siger han i en pressemeddelelse fra Region Syddanmark.

Der er åbent på byggepladsen mellem klokken 10 og 15, og den periode inddeles i halve timer, hvor man kan tilmelde sig på et bestemt tidspunkt. Et besøg på byggepladsen ventes at vare højst en time. En uge før besøget får de tilmeldte besøgende tilsendt et link til en podcast, som man kan hente og lytte til, når man kører rundt på byggepladsen.

Tilmeldingen foregår på Region Syddanmarks hjemmeside - du kan gå direkte til siden på dette link: https://bit.ly/3eKEJFT.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvorfor skulle jeg overhovedet stemme?

Annonce