Annonce
Kerteminde

Hvor gammel er du? Det spørgsmål er nu blevet ulovligt

Bo Sandberg kæmpede for, at det ikke skal være tilladt at efterspørge alder, når folk skal søge job. Foto: Mette Louise Fasdal
Sidste år var Bo Sandberg fra Munkebo i Fyens Stiftstidende for at opfordre til, at man stopper med at spørge efter folks alder, når der skal søges job digitalt. Det satte skred i tingene.

Munkebo: Klokken 12 onsdag 6. oktober bredte der sig et kæmpe smil på Bo Sandbergs læber, og han var nærmest ved at kaste sig ud i en lille jubeldans.

Endelig var han nået i mål med det, som han for et år siden begyndte at kæmpe for - nemlig, at det skal være slut med at efterspørge alderen på jobansøgere. Det fremgik af den meddelelse, som Beskæftigelsesministeriet delte på deres hjemmeside, hvor det blev oplyst, at regeringen, arbejdsmarkedets parter og KL har indgået en trepartsaftale, som skal skaffe flere hænder til virksomhederne på den korte bane, og her skal indsatsen for at få seniorer på arbejdsmarkedet styrkes.

I august sidste år fortalte Bo Sandberg fra Munkebo, der også er byrådskandidat for Venstre til det kommende kommunalvalg, i Fyens Stiftstidende, hvorfor han på www.borgerforslag.dk havde oprettet et forslag til, at det lovgivningsmæssigt skal være forbudt, at jobansøgere skal oplyse køn, alder og nationalitet som basisoplysninger, når de skal søge job digitalt.

Annonce

Bo Sandberg mener - og har også oplevet fra sit arbejde i rekrutteringsbranchen, at der sker en segmentering - søgning i systemet - ud fra disse data, som betyder, at der er ansøgninger og CV, der ofte slet ikke bliver læst af dem, der er ansvarlige for at ansætte.

- Jeg er ingen helgen. Jeg har selv gjort det i mit arbejde, påpegede Bo Sandberg, da Fyens Stiftstidende talte med ham sidste år, da han havde fundet modet til offentligt at sige: Stop!

Folkestyret fungerer godt, og man kan flytte meget, hvis man bare kæmper en fælles kamp.

Lovforslaget blev aldrig til noget, men han blev hørt.

Fik taletid flere steder

Hans opråb i avisen gav nemlig en masse positive efterdønninger, for pludselig fik han henvendelser fra landsdækkende aviser og diverse fagblade, der gerne ville tale med ham, og på de sociale medier blev han kontaktet af mange, der gerne vil være med til at hjælpe ham med at kæmpe. Sammen med dem oprettede han både på Linkedin og på Facebook gruppen "Adgang til arbejde for alle," og sammen med dem begyndte han at "banke på" hos politikerne.

Og deres kamp og mange opkald hjalp altså.

- Folkestyret fungerer godt, og man kan flytte meget, hvis man bare kæmper en fælles kamp, konkluderer han glad og fortæller, at han og de andre, han har arbejdet sammen med, fik mange politikere i tale, og til sidst fik de også lov til at fremføre deres sag over for beskæftigelsesudvalget.

- Alle har lyttet og været meget interesserede, pointerer han.

Lokalt i Kerteminde Kommune kæmpede Bo Sandberg også. Her har kommunens HR-afdeling efter samråd med direktør Claus Lade og kommunaldirektør Anders Bjældager meddelt, at man ikke længere efterspørger folks alder, når man søger medarbejdere.

- Det er jo fantastisk, fastslår den lokale ildsjæl.

Annonce

Nyt perspektiv på alder

Nu kunne Bo Sandberg jo sådan set være glad. Han er nået i mål med det, han kæmpede for, men han kæmper videre. For han vil have mere perspektiv på alder, så mens gruppen "Adgang til arbejde for alle" lukker, bliver "Center for Alder" etableret. Der er stiftende generalforsamling 24. oktober, og her vil han og de andre igangsættere kæmpe for, at der generelt ikke skal aldersdiskrimineres - blandt andet, når du gerne vil søge penge i banken eller ønsker at oprette en lønforsikring, der sikrer dig en god indtægt, selv om du mister dit arbejde

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Erhverv For abonnenter

Snart fuldt hus på alle 17 etager: Ejendomsmægler kendt fra tv rykker ind i TBT Tower

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Debat

Kære Poul-Erik Svendsen, vil du kæmpe for at bevare vores landsbyordninger?

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nyt boligprojekt kan være på vej her

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Annonce