Annonce
Livsstil

Hvor får jeg hjælp til udlevering af mit barn til samvær?

Illustration: Julie Gry Sveistrup
Annonce

? Kære Monica Kromann - min ekskone og jeg har fælles forældremyndighed over vores søn på fem år. Min søn bor fast hos min ekskone. Vi har en skriftlig samværsordning, hvorefter jeg har ret til samvær hver anden weekend. Denne ordning har fungeret for os indtil nu.

Problemet opstår, idet min ekskone de sidste to weekender har nægtet at udlevere min søn til samvær.

Jeg ønsker selvfølgelig at have samvær med min søn.

Mit spørgsmål er derfor, hvad jeg skal gøre for at få udleveret min søn til samvær, hvis min ekskone fortsat nægter?

Med venlig hilsen

Jesper

! Kære Jesper - tak for dit spørgsmål til min juridiske brevkasse, som jeg vil besvare i det følgende.

Som forældre har I ansvaret for at samarbejde om barnets forhold til barnets bedste. Det er derfor vigtigt, at I som forældre efterlever de aftaler, der er indgået om barnet.

Det sker desværre, at den ene forælder grundet samarbejdsvanskeligheder og uvilje nægter at udlevere børnene til samvær efter samværsaftalen.

I de situationer, hvor den ene forælder ikke overholder samværsaftalen eller afgørelsen, kan den anden forælder få rettens hjælp til at få barnet udleveret. Dette kaldes tvangsfuldbyrdelse.

Du har mulighed for at anmode om Familierettens hjælp til at få barnet udleveret. Dette gøres ved at anlægge en sag på minretssag.dk.

Herefter vil Familieretten indkalde dig og den anden forælder til et møde. Til mødet vil retten forsøge at løse sagen ved et frivilligt forlig mellem jer som forældre. I vil begge blive hørt i sagen med henblik på at komme frem til en fælles løsning. Det kan i den forbindelse være en god idé at få hjælp fra en advokat, som kan hjælpe dig til mødet i Familieretten.

Såfremt det ikke lykkes at indgå et frivilligt forlig, kan Familieretten vælge at udstede tvangsbøder til den forælder, der ikke udleverer barnet. I sidste ende kan Familieretten kræve, at barnet tvangsudleveres - hvilket dog sker meget sjældent i praksis.

Familieretten kan desuden fastsætte erstatningssamvær, hvis en aftale eller en afgørelse om samvær ikke er blevet overholdt.

Jeg håber, at ovenstående har givet dig overblik over dine muligheder for at gennemføre samværet, og at dine spørgsmål er blevet besvaret.

Jeg håber, ovenstående besvarede dit spørgsmål. Såfremt du har yderligere spørgsmål eller brug for hjælp i sagen, vil jeg anbefale dig at kontakte en advokat med speciale i familieret.

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte Kromann advokatfirma for yderligere spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Nyt håb i de sidste sekunder: Bulldogs udlignede kort før tid til 3-3 i Herlev og fik det ene point - efter tabt forlængelse og straffeslag

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce