Annonce
Debat

Hvor er den almindelige mening?

Annonce

Læserbrev: Finn Wagner har jo helt ret i sit indlæg 21.10 20. Også jeg har undret mig meget over den tilsyneladende manglende "interesse" fra folket.

Har medierne fået mundkurv på af magthaverne? Man har i lange tider ikke set et eneste læserbrev om det, der optager folket meget, nemlig coronaen, klimaet, islam. Er der noget der skal ties ihjel?


Må folkets meninger ikke komme ud i det offentlige rum?


Der er ingen (kritiske) indlæg om disse emner. Jeg har selv ikke fået optaget kritiske indlæg om bl.a. coronaen. Det er helt sikkert noget, der optager folk rigtig meget. Må folkets meninger ikke komme ud i det offentlige rum? Det ses i debat og meningsudvekslinger på Facebook, så hvorfor ser vi det aldrig i landets aviser?

Jeg spørger bare, så måske også dette indlæg ikke kommer længere end til redaktørens skærm.


Tak for interessen for vores debatsider. Desværre får vi ikke helt så mange læserbreve som tidligere fra det, nogen betegner som ”folket”, men vi bringer dem, vi får, og som overholder de retningslinjer, der altid har været gældende for læserbreve og debatindlæg. En hel del læserbreve bringes i øvrigt på Avisens Danmarks debatsider, idet vi henviser indlæg om mere generelle emner hertil som f.eks. islam, klima og corona, medmindre de har en speciel lokal, fynsk vinkel. Så når man skal bedømme Fyens Stiftstidendes debatindlæg under ét, skal de to siders daglig debat i Avisen Danmark også tages med i vurderingen.

Det er korrekt, at megen debat i dag foregår på Facebook, og vi må konstatere, at en del åbenbart foretrækker debatten her. Det kan vi ikke gøre så meget ved. Af og til bringer vi dog uddrag af debatten på Facebook om et bestemt emne, og det vil vi fortsat gøre.

At vi skulle have fået mundkurv på at magthaverne, som det antydes, må på det bestemteste afvises. Og næsten dagligt er der håndfaste beviser på det modsatte. F.eks. har vi en i længere periode næsten dagligt haft debatindlæg, som kritiserer beslutningen om at sælge Fjernvarme Fyn, som et knebent flertal i Odense Byråd har vedtaget.

Vi ser frem til at modtage læserbreve i en lind strøm fremover, og husk, hvis det har lokal interesse, bliver det bragt på debatsiderne i 1. sektion. Hvis det er af mere generel karakter, indgår i den samlede vurdering på Avisens Danmarks debatredaktion, der bestyrer de to siders daglig debat i den del af avisen.

Med venlig hilsen

Jørgen Volmer, opinionsredaktør, og Lene Sarup, debatredaktør

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce