Annonce
Nyborg

Hvor er den økonomiske moral?

Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Handler Nyborg Kommune på et ordentligt etisk fundament, når der bestilles ydelser ude i byen?

Bankforbindelsen, som Nyborg bruger, optræder efter min vurdering ekstremt uetisk.

Nyborg Kommunes bank er Danske Bank, som har været involveret i mere end 10 års hvidvaskningsskandaler samt svindel og misrøgt af kunder med uberettiget opkrævning af gæld, hvor banken har krævet uendelige afdrag lang tid efter gældens ophør.

Det sidste må betegnes som socialt bedrageri fra bankens side. Her plejer det offentlige Danmark at gribe ind, når det bliver opdaget. Det første er dybt kriminelt og landsskadelig virksomhed, der i enhver anden sammenhæng ville blive handlet på.

Det har ikke forhindret, at Nyborg Kommune har indgået nyt samarbejde med samme bankforbindelse her i foråret. Den finansielle aftale med Danske Bank rækker fire år frem til foråret 2024. Det bør være et krav i den kommende valgkamp, at der skal findes en anden finansiel samarbejdspartner i den kommende byrådsperiode.

Byrådet/kommunen har nu god tid til at finde en ny, holdbar løsning.

Et forslag kunne være at forsøge at arbejde for, at Kommunekredit, som er ejet af kommunerne og regionerne i fællesskab, kunne arbejde for at starte en uafhængig bankforretning. Ellers må Nyborg Kommune tage fat i Frørup Sparekasse, så de små selvstændige andelskasser sammen kan tilbyde en bæredygtig fælles løsning til kommunerne.

Sidst og ikke værste mulighed vil være en offentlig bank, en parallel til den tidligere giro-bank. At lade stå til vil på sigt gøre Nyborg Kommune medansvarlig for kriminelle handlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce