Annonce
Debat

Hvis du er bange for flygtninge - så vil du hæve udviklingsbistanden

Anders Stjernholm

Udviklingsbistand: Alternativet er kommet med et ønske om, at Danmark skal forøge sin udviklingsbistand markant for at fremtidssikre vores samfund. Claus Kvist Hansen (DF) skriver i et debatindlæg, at han undrer sig over, hvorfor der ikke er en finansiering af vores forslag er. Jeg kan godt forstå, han undrer sig. For der er ikke noget konkret forslag - og derfor ikke nogen konkret finansiering. Der er en vision. En ambition. Alternativet forstår, at verden står overfor nogle årtier, hvor flere mennesker end nogensinde før vil flytte sig for at få bedre levevilkår. Vi vil opleve flygtninge- og migrationsstrømme i et omfang, der vil få de seneste års tilstrømning til at blegne.

Det er blandt andet derfor, at Alternativet ønsker større visioner for dansk og vestlig udviklingsbistand. Det er derfor, at FN har bedt verdens rige befolkninger afsætte flere midler til at bekæmpe ulighed og klimaforandringer, og grunden til en forenet menneskehed forlod klimakonferencen COP21 i december 2015 med ambitioner om at tage klimakatastrofen langt mere alvorligt.

Det er derfor, jeg i en kronik i Jylland-Posten slog på tromme for, at vi afgiver noget af vores for at sikre, at planetens mest udsatte mennesker kan få en lysere fremtid. For ikke blot mener jeg, at det er etisk rigtigt at gøre - på den der måde, der giver en varm følelse i brystet af at gøre noget godt - det er også fornuftigt af andre grunde. En højere udviklingsbistand vil medvirke til, at flere af Jordens indbyggere har en chance for et godt liv der, hvor de er. Og dermed holde dem fra at flytte sig til mere egnede områder - for eksempel Danmark.

Derfor undrer det mig ikke så lidt, at Dansk Folkeparti er så stolte af deres medvirken til at skære dansk udviklingsbistand. Netop den forebyggelse af nød, klimaforandringer, krig og konflikt, som udviklingsbistanden medvirker til, er jo vital, hvis vi skal gøre os noget håb om at holde tilvandringen til Danmark nede. Så jeg vil anbefale Claus Kvist Hansen og ligesindede at smide lidt af "hvor skal pengene komme fra"-fokuseringen og i stedet se på, om ikke denne ambition burde deles af flere? At tro vi kan lade stå til på den måde, som den nuværende politik lægger op til, vil med al sandsynlighed betyde flere naturkatastrofer, flere konflikter, mere nød og flere flygtninge og migranter ved de danske grænser. Og det kan jeg ikke se er ønskværdigt for nogen - udover selvfølgelig politikere, der lukrerer på netop sådan en udvikling.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce