Annonce
Læserbrev

Hvilken varmekilde er fremtiden?

Annonce

Læserbrev: I 1979 købte vi et hus på landet uden fast varmekilde, så hvad skulle vi installere? Hvad sagde myndighederne om energi til opvarmning? I 1970'erne var der jo oliekrise, så derfor skulle så få som muligt bruge olie til opvarmning. Vi blev anbefalet at installere elvarme, vi valgte el-pan, hvor varmepanelet erstattede fodpanelerne, så varmen blev jævnt fordelt i rummet. Politikerne havde vedtaget en reduktion af prisen på den del af elforbruget der blev brugt til varme for at motivere til, at der blev valgt el til opvarmning frem for olie.

Men så når vi op i 1990'erne, og miljøminister Svend Auken mener, at det er for stor en belastning for miljøet at opvarme boliger med el. Hvorfor prisen for el bliver pålagt en masse afgifter, så varmeregningen eksploderer. I 1995 vedtages det i Folketinget, at der skal gives tilskud til, at elvarmen i helårsboliger bliver udskiftet, helst til fjernvarme eller naturgas, men hvor det ikke er muligt til olie. Så i 1996 skifter vi fra elvarme til oliefyr med et tilskud fra staten på 13.520 kr.

Nu er der så gået godt 20 år, politikerne vil igen give os tilskud, men denne gang bliver det for at skifte fra olie til el.

Men hvordan skal vi finansiere en installation af varmepumpe på to folkepensioner? Tilskuddet dækker jo ikke hele installationen.

Nej, vi kan på vores gamle dage sidde her i vores olieopvarmede hus og få at vide, at vi er nogle miljøsvin, selv om vi to gange har fulgt politikernes anbefalinger om, hvordan vi skulle opvarme vores hus.

Annonce
Annonce
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Mad og drikke

Frankrig, vi ses igen

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce