Annonce
Middelfart

Hvilke bøger hittede mest? Få indblik i bøgernes verden anno 2019

Hvordan så 2019 ud, når man kigger på litteraturen? Benjamin Fritz-Jensen, Birgit Sloth, Kamilla Uttrup og Maria Guldager, der alle er ansat på Middelfart Bibliotek, tegner et billede af året der gik, når de torsdag den 23. januar præsenterer et bredt udvalg af de bedste bøger fra det forgangne år. PR-foto.

Middelfart: Hvordan så 2019 egentlig ud, når man kigger nærmere på litteraturen? Hvilke fagbøger var bedst, og hvilke krimier hittede mest?

Det kigger fire belæste bibliotekarer fra Middelfart Bibliotek nærmere på, når der torsdag 23. januar klokken 19.30 er Booktalk på Kulturøen.

Aftenen giver et bredt overblik over, hvad der udkom i det forgangne år, og der vil desuden også blive præsenteret nye bøger indenfor flere genrer. Det skal blandt andet handle om krimier, biografier og danske romaner. Og man skal ikke nødvendigvis forvente at høre om de største bestsellers, men derimod om bøger, der i skyggen af de andre, fortjener lidt opmærksomhed for deres kvaliteter.

De fire bibliotekarerne Benjamin Fritz-Jensen, Birgit Sloth, Kamilla Uttrup og Maria Guldager præsenterer desuden også deres personlige top tre-lister fra 2019.

Det er gratis at deltage i arrangementet, og tilmelding er ikke nødvendig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce