Annonce
Erhverv

Hvidvasksag udløser søgsmål på 2,7 milliarder mod Thomas Borgen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
155 investorer mener, at Danske Banks daværende topchef Thomas Borgen vildledte dem i hvidvasksag.

Advokatfirmaet Deminor har torsdag stævnet den tidligere topchef i Danske Bank Thomas Borgen.

Annonce

Deminor kræver i den forbindelse 2,7 milliarder kroner i erstatning på vegne af 155 investorer.

Det bekræfter Deminor.

I en meddelelse på sin hjemmeside skriver Deminor.

- Deminor har afleveret en stævning 20. februar i Retten i Lyngby på vegne af 72 juridiske personer, der repræsenterer 155 institutionelle investorer, som søger erstatning for skader i størrelsesordenen 2.671.293.763,87 kroner fra Danske Banks tidligere direktør.

Deminor-partner Edouard Fremault bekræfter til Ritzau, at kravet i første omgang udelukkende er rettet mod Thomas Borgen.

Men Deminor nævner også i sin meddelelse, at banken og revisorer og tidligere medlemmer af bankens ledelse også er blevet "notificeret" om kravet.

Det betyder ifølge Edouard Fremault, at investorerne forbeholder sig retten til at rette hele eller dele af sit krav mod nogle af disse parter på et senere tidspunkt i sagen.

Ifølge Berlingske, der først berettede om meddelelsen, er de 155 investorer især kapitalforvaltere og pensionsselskaber.

Søgsmålet føjer sig til en lang liste af krav fra vrede investorer. De har hovedsageligt haft fokus på selve banken.

I forbindelse med Danske Banks årsregnskab gennemgik banken de eksisterende krav mod banken på daværende tidspunkt. Der var i forskellige søgsmål rejst krav om i alt 7,6 milliarder kroner mod Danske Bank.

Tidligere har en amerikansk pensionsfond, Plumbers & Steamfitters, også lagt sag an mod Thomas Borgen og den tidligere bestyrelsesformand Ole Andersen.

De investorer, som Deminor repræsenterer, mener, at Thomas Borgen vildledte investorerne fra februar 2014 og frem.

Her modtog ledelsen i Danske Bank en whistleblower-advarsel og resultatet af en intern undersøgelse som følge heraf. Ifølge Deminor var ledelsen herfra bekendt med detaljerne om forholdene i bankens estiske filial.

Fordi banken ikke delte den viden, mener investorerne, at de er blevet vildledt af bankens ledelse med Thomas Borgen i spidsen.

De mener, at de ikke har fået mulighed for at værne sig mod efterfølgende tab i værdi af deres aktier i Danske Bank.

I en skriftlig kommentar til Ritzau oplyser Danske Bank:

- Vi kommenterer ikke på enkeltpersoner. Deminor har ikke på nuværende tidspunkt sagsøgt banken. Med hensyn til de igangværende civile søgsmål mod banken vil vi fortsat forsvare os mod disse.

/ritzau/

Læs Deminors meddelelse her
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: 451 meldte sig ledige lørdag under coronakrisen

Leder For abonnenter

Byggerier på Odense Havn: Det er gået rigeligt stærkt

Det er selvsagt ærgerligt, at planerne om et opsigtsvækkende nybyggeri på Tysklandskaj i Odense - blandt andet bestående af to markante siloformede højhuse i op til 15 etagers højde - er afgået ved døden. For byggeriet ville have udviklet havnen yderligere og skabt et endnu mere sammenhængende boligområde på havnefronten. Det er imidlertid forståeligt, at entreprenørfirmaet Casa har opgivet at bygge på arealet ved Tysklandskaj, eftersom man ifølge direktør for udvikling i Casa, Henrik Hansen, ikke har kunnet finde et kommercielt grundlag for byggeriet. Det er ærlig snak. Casa har simpelthen ikke kunnet skabe økonomi i at bygge på området i den nuværende situation, coronakrise eller ej. Det vil der heldigvis være andre entreprenørfirmaer eller investorer, der vil kunne skabe på et senere tidspunkt. Havneområdet i Odense er et attraktivt sted at bygge, ligesom havneområderne i de øvrige fynske kystbyer er, og derfor vil der med sikkerhed dukke en anden køber af grunden op senere. Udviklingen på Odense Havn er gået rigeligt stærkt i de senere år. Boligblok efter boligblok i trist, hvid beton er blevet smækket op i højt tempo. Derfor er det udmærket, at havnen tager en pause fra den hastige udvikling og udbygning. Som Odenses havnedirektør, Carsten Aa, sagde det så fint i avisen tidligere på ugen, gør det ikke noget, at havnen ikke bliver udviklet på fem år, men nærmere på 15 år. Sagen er, at der er investeret umådelige summer i boligbyggerier i Odense i de senere år. På Thomas B. Thriges Gade, i Gartnerbyen, ved Odense Havn, på Østerbro, ved SDU og utallige andre steder er der bygget højt og lavt og tæt og spredt. Nye boliger er skudt op, gamle boliger er blevet renoveret, og tusindvis af odenseanere har fået ny bopæl. Det er alt sammen godt - for byen, for kommunen, for odenseanerne. Og det bliver også godt, når endnu flere odenseanere får bopæl på Tysklandskaj. Det skal skam nok ske på et tidspunkt.

Annonce