Annonce
Fyn

Hvert 10. hotel og hver sjette restaurant ser risiko for at lukke

En ny undersøgelse viser, at mange hoteller er hårdt ramt af corona-krisen. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce

Fyn: 11 procent af de danske hoteller og 16 procent af restauranterne mener, at der er “nogen” eller “meget stor” risiko for, at de må lukke i løbet af årets tre sidste måneder. Det fremgår af en stikprøve-undersøgelse fra Danmarks Statistik.

Statistikerne har spurgt landets virksomheder om, hvordan de er påvirket af corona-restriktioner, og hvad de forventer af de kommende måneder. Undersøgelsen, som blev offentliggjort mandag, viser, at servicebranchen, som blandt andet omfatter hoteller og restauranter, ser mørkere på fremtiden, end andre brancher.

Statistikken er lavet på baggrund af en undersøgelse blandt flere tusinde virksomheder, heriblandt 2934 inden for serviceerhvervene.

På spørgsmålet om, hvordan virksomheden er påvirket af inden- og udenlandske restriktioner i forbindelse med corona-pandemien, svarer 75 og 41 procent af henholdvis hotellerne og restauranterne, at de er meget påvirket.

55 procent af hotellerne svarer, at omsætningen i den seneste måned er faldet mellem 50 og 100 procent. Bedre ser det ud for restauranterne, hvor 14 procent melder om en nedgang i omsætningen mellem 50 og 100 procent. Men hver fjerde har mistet op til 25 procent i omsætning, og yderligere en fjerdedel har mistet mellem 25 og 50 procent af omsætningen.

Ifølge Danmarks Statistik var 70-75 procent af svarene i undersøgelsen allerede afleveret 10. september, dvs. før regeringen varslede forstærkede tiltag for at bremse stigningen i antallet af coronasmittede. Derfor er september-tallene “nok mere optimistiske”, end de ville have været, hvis undersøgelsen alene byggede på de besvarelser, som er afleveret efter 10. september, påpeger Danmarks Statistik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Sundhedshus på giftig grund

Udland

Anden bølge er i gang: Tyskland kan blive lukket land for danskere lige om lidt

Erhverv For abonnenter

Lukkede fabrik i Ringe: Nu tjener fynsk kæmpe koncern penge igen

Annonce