Annonce
Indland

Hver tredje vil holde mund om utroskab

Hvis man er sin kæreste utro, så skal man holde det for sig selv. Det mener i hvert fald hver tredje dansker.

Hvis firmafesten endte i en kollegas seng, eller byturen udviklede sig, og man gik hjem med en anden end sin kæreste, så er det bedst at holde sin mund.

Knapt hver tredje dansker mener, at partneren er bedst tjent med at leve i uvidenhed, viser en måling foretaget af YouGov for metroXpress.

Den konklusion bakker sexolog og parterapeut Else Olesen - i en vis udstrækning - op.

- Man skal overveje, hvorfor man vil fortælle det. Det kan være egoistisk at smide ens dårlige samvittighed over på partneren. Partneren vil føle sig svigtet, også selv om det bare var en ups'er, der ikke betød noget, siger Else Olesen til metroXpress.

Hun understreger dog, at hvis smutteren gentager sig eller udvikler sig til langvarige affærer, er det på tide at tage sit forhold op til revision og gå til bekendelse.

Trangen til at lægge kortene på bordet bliver imidlertid mindre med alderen. Næsten halvdelen af generationen 60-74 år synes, man skal holde munden lukket, mens det kun gælder omkring hver 10. af de unge.

Det skyldes livserfaringen, mener sexekspert og terapeut Jakob Olrik.

- Især de unge piger har en meget uvirkelig romantisk forestilling om kærlighed og den eneste ene. Når man bliver over 30, finder man ud af, at det ikke er realistisk, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce