Annonce
Fyn

Hver onsdag aften: Populært veterantræf samles om røgeri

Det er Line Klivager, der ejer Faaborg Røgeri Café, der står bag Onsdags Veterantræf på havnen i Faaborg. Her ses hun i sin egen gamle bil - en Morris Mascot. Arkivfoto: Robert Wengler
Line Klivager, der ejer Faaborg Røgeri Café, har stået for det ugentlige veterantræf på havnen i Faaborg siden 2012. De seneste syv år er onsdagstræffet vokset op til omkring 150 køretøjer og 50 motorcykler, når vejret er godt.

Påsken nærmer sig, og for Line Klivager betyder det, at sæsonen i Faaborg Røgeri Café snart går i gang. Det er ikke kun klargøring til åbningen af røgeriet, der står på hendes to-do-liste. Det er også forberedelser til onsdagstræf for veterankøretøjer, der finder sted på havnen med caféen som udgangspunkt, der er i gang. Træffet finder sted hver onsdag aften – og i år en time tidligere – fra klokken 18 til 21.

- Der er rigtig mange, der kommer hertil og gør en hyggedag ud af det. Derfor vil der i år ske lidt mere på havnen, for eksempel spille livemusik, fortæller hun om onsdagene ved caféen.

- Når træffet er velbesøgt, smitter det af på resten af bylivet. Det er vildt fedt. Folk kommer for at hygge og shoppe. Der er efterhånden også mange, der tager en overnatning. Blandt andet tyske sejlere, der venter med for eksempel at sejle videre til Ærø.

Sidste år mødte Line Klivager også et ægtepar fra Belgien. De havde hørt om onsdagstræffet fra bekendte, som havde besøgt Faaborg Havn. Derfor var de kørt hele vejen til Faaborg med deres gamle bil på en trailer for at deltage i træffet.

- Det er fantastisk, når historien kommer så langt ud, synes hun.

Annonce

Faaborg Røgeri Café

Det er Faaborg Røgeri Café, der arrangerer Veterantræf på havnen i Faaborg hver onsdag aften i sommerhalvåret med begyndelse 17. april.

Træffet har fundet sted siden 2012.

I Faaborg Røgeri Café kan gæster få nyrøget fisk hver dag fra caféens eget røgeri.

Caféen slår dørene op til sæsonen 18. april. Hele påsken har den åbent fra klokken 11 til 17.

Caféen står også bag arrangementer som et årligt loppemarked og hver sommer lægger kapsejladsen ”Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe” vejen forbi.

Adressen er Vestkaj 3, 5600 Faaborg.

Læs mere på www.faaborgroegericafe.dk.

Et trækplaster

I år er det syvende år, at ældre køretøjer i alle former finder vej til havnen. Selv om det hedder veterantræf, er der ingen krav til, hvilke køretøjer der må deltage. Der er heller ikke noget kontingent, medlemskab eller mødepligt. De, der har lyst til at vise deres køretøjer frem, er velkomne, når de har lyst. Derfor kan man opleve alt fra veteranbiler og knallerter til traktorer og campingvogne.

- Nogle er mere specielle, end de er kønne. Andre er helt unikke. Men fælles for køretøjerne er, at træffet er for alle, understreger Line Klivager, der selv er den stolte ejer af en rød Morris Mascot, som er blevet et vartegn for træffet.

Hvor mange biler, der møder på havnen, afhænger – som Line Klivager formulerer det – af Vorherre. Er det godt vejr, kan der sagtens møde 100-150 biler op og 50 motorcykler.

- Vi er efterhånden nået ud med budskabet om, at alle er velkomne, fortæller hun.

På sådan en onsdag aften kan der godt være over 300 mennesker, der tuller rundt og nyder synet og stemningen.

- Efterhånden er det blevet et ret unikt fællesskab. Man behøver ikke være medlem, men kommer bare som det passer én. I begyndelsen var det mest det ældre segment, men nu er der også mange unge. Her kan de stå og sparke dæk sammen. Det er ikke noget, man ser så mange steder.

Benzin til veterantræf

For syv år siden var det ellers tæt på, at veterantræffet var ved at slå bremserne i. På det tidspunkt havde Line Klivager overtaget caféen. Hun husker, at omkring 10 biler mødtes på havnen, men at de ikke var helt nok. De havde heller ikke noget sted at gå i læ, når det var dårligt vejr, og overvejede at aflyse det.

- Min bedre halvdel og jeg kiggede på hinanden og kom med det forslag, at de var velkomne til at mødes ved caféen, fortæller Line Klivager.

Her fik føreren af hvert køretøj en kop kaffe og mulighed for at trække indenfor.

- Det var hyggeligt og mere socialt. Siden da er antallet af biler steget gradvist. Nu er det et af Fyns største ugentlige træf. Det er fedt, at folk har lyst til at bakke op om det og lufte deres flotte køretøjer, fortæller Line Klivager.

Det eneste minus er, at træffet godt kunne bruge mere plads. Derfor er Line Klivager i dialog med kommunen, men indtil videre glæder hun sig til at de gamle køretøjer begynder at trille ind på havnen til sæsonens begyndelse onsdag 17. april.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];