Annonce
Fyn

Hver fjerde fynbo rejser uden rejseforsikring: - Det er utrolig skræmmende

Det kan være en god idé at tjekke, hvad ens rejseforsikring indebærer, inden man rejser til udlandet, lyder rådet fra Dan Kjølhede Laursen, der er direktør ved Gouda Rejseforsikring. Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix
Snart er det sommerferie, og det betyder, at mange af os pakker kufferten og rejser til udlandet. En ny undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring viser dog, at 27 procent af danskerne rejser uden rejseforsikring.
Annonce

Skulle uheldet være ude, mens du er på ferie i udlandet, kan rejseforsikringen være med til at redde dig fra et grimt økonomisk efterspil.

Senest er det lykkedes lokalbefolkningen i Faaborg at få samlet penge ind til, at Jonas Legaard Sørensen kan blive transporteret hjem fra New Zealand, hvor han døde under en jagttur. Den 21-årige mand rejste uden rejseforsikring, og derfor kostede det omkring 70.000 kroner at få ham transporteret fra New Zealand til Danmark.

Nye tal fra Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring viser, at Jonas Legaard Sørensen langt fra er den eneste, der rejser udenlands uden en rejseforsikring.

Når turen går til udlandet, er der 27 procent af danskerne, der vælger at rejse uden rejseforsikring - i 2017 lå det tal på 21 procent. Og det gør sig gældende for alle landsdele. For der er ifølge undersøgelsen ingen signifikante forskelle på de enkelte landsdele.

Bag om undersøgelsen

Undersøgelsen er blevet foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring fra den 28. februar til 8. marts 2019.

Kantar Gallup har udvalgt 1209 danskere, der viser et repræsentativt billede af Danmark.

Undersøgelsen viser, at 27 procent rejser til udlandet uden rejseforsikring, 19 procent rejser uden blåt sygesikringskort og 13 procent rejser hverken med rejseforsikring eller blåt sygesikringskort.

Der er ingen signifikante forskelle på regioner eller landsdele.

Annonce

Gult sygesikring er ikke noget værd

At en fjerdedel rejser uden rejseforsikring, er noget, der vækker bekymring hos direktør ved Gouda Rejseforsikring, Dan Kjølhede Laursen.

- Det er utrolig skræmmende, at der er så mange danskere, der rejser uden rejseforsikring. Taget i betragtning af, hvor mange kampagner både vi som forsikringsselskaber har kørt, men også det offentlige, er det utroligt, at der er så mange, der rejser uden, siger direktøren.

Den nye undersøgelse viser også, at der er 19 procent af danskerne, der rejser uden det blå sygesikringskort. Derudover er der 13 procent, som hverken rejser med det blå sygesikringskort eller en rejseforsikring.

Til gengæld er der 63 procent, der rejser med det gule sygesikringskort. Det er dog ikke til meget hjælp, hvis først uheldet er ude.

- Vi danskere er vant til, at der er nogen, der hjælper os, hvis vi kommer til skade. Men sådan er det bare ikke alle steder. Der er mange, der stadig har en forestilling om, at vi stadig er dækket ind af det gule kort, men det er ikke noget værd, når vi rejser til udlandet, fortæller Dan Kjølhede Laursen.

Annonce

Hav styr på forsikringerne

Hvis man derfor vælger at rejse afsted udelukkende med det gule sygesikringskort i pungen, kan det ende med at blive en dyr fornøjelse at komme hjem. Det hele kommer dog an på, hvilken skade man har pådraget sig, hvis man spørger direktøren for Gouda Rejseforsikring.

- Det kan tænkes, at man kan transporteres hjem i den bus eller bil, man ankom i, men hvis man er kommet slemt til skade, kan en hjemtransport nemt løbe op i 30.000 til 40.000 kroner. Og hvis man skal transporteres hjem med ambulancefly, kan det koste op mod en halv million kroner.

Derfor gør Dan Kjølhede Laursen også opmærksom på, at det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, hvis man vil være sikker på, at feriebudgettet ikke sprænger alle rammer.

- Jeg vil klart anbefale, at alle tegner en rejseforsikring - det ville jeg også, selv om jeg ikke arbejdede med forsikringer. En rejseforsikring kan være med til at sikre dig den rigtige rådgivning samt betaling af behandlinger og eventuel hjemtransport, som det blå sygesikringskort ikke dækker.

Direktør for Gouda Rejseforsikring, Dan Kjølhede Laursen, synes, at det er skræmmende, at der er så mange danskere, der rejser uden rejseforsikring. Foto: Lars Svankjær.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce