Annonce
Fyn

Hver fjerde fynbo rejser uden rejseforsikring: - Det er utrolig skræmmende

Det kan være en god idé at tjekke, hvad ens rejseforsikring indebærer, inden man rejser til udlandet, lyder rådet fra Dan Kjølhede Laursen, der er direktør ved Gouda Rejseforsikring. Foto: Betina Garcia/Ritzau Scanpix
Snart er det sommerferie, og det betyder, at mange af os pakker kufferten og rejser til udlandet. En ny undersøgelse lavet af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring viser dog, at 27 procent af danskerne rejser uden rejseforsikring.

Skulle uheldet være ude, mens du er på ferie i udlandet, kan rejseforsikringen være med til at redde dig fra et grimt økonomisk efterspil.

Senest er det lykkedes lokalbefolkningen i Faaborg at få samlet penge ind til, at Jonas Legaard Sørensen kan blive transporteret hjem fra New Zealand, hvor han døde under en jagttur. Den 21-årige mand rejste uden rejseforsikring, og derfor kostede det omkring 70.000 kroner at få ham transporteret fra New Zealand til Danmark.

Nye tal fra Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring viser, at Jonas Legaard Sørensen langt fra er den eneste, der rejser udenlands uden en rejseforsikring.

Når turen går til udlandet, er der 27 procent af danskerne, der vælger at rejse uden rejseforsikring - i 2017 lå det tal på 21 procent. Og det gør sig gældende for alle landsdele. For der er ifølge undersøgelsen ingen signifikante forskelle på de enkelte landsdele.

Annonce

Bag om undersøgelsen

Undersøgelsen er blevet foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige Forsikring og Gouda Rejseforsikring fra den 28. februar til 8. marts 2019.

Kantar Gallup har udvalgt 1209 danskere, der viser et repræsentativt billede af Danmark.

Undersøgelsen viser, at 27 procent rejser til udlandet uden rejseforsikring, 19 procent rejser uden blåt sygesikringskort og 13 procent rejser hverken med rejseforsikring eller blåt sygesikringskort.

Der er ingen signifikante forskelle på regioner eller landsdele.

Gult sygesikring er ikke noget værd

At en fjerdedel rejser uden rejseforsikring, er noget, der vækker bekymring hos direktør ved Gouda Rejseforsikring, Dan Kjølhede Laursen.

- Det er utrolig skræmmende, at der er så mange danskere, der rejser uden rejseforsikring. Taget i betragtning af, hvor mange kampagner både vi som forsikringsselskaber har kørt, men også det offentlige, er det utroligt, at der er så mange, der rejser uden, siger direktøren.

Den nye undersøgelse viser også, at der er 19 procent af danskerne, der rejser uden det blå sygesikringskort. Derudover er der 13 procent, som hverken rejser med det blå sygesikringskort eller en rejseforsikring.

Til gengæld er der 63 procent, der rejser med det gule sygesikringskort. Det er dog ikke til meget hjælp, hvis først uheldet er ude.

- Vi danskere er vant til, at der er nogen, der hjælper os, hvis vi kommer til skade. Men sådan er det bare ikke alle steder. Der er mange, der stadig har en forestilling om, at vi stadig er dækket ind af det gule kort, men det er ikke noget værd, når vi rejser til udlandet, fortæller Dan Kjølhede Laursen.

Hav styr på forsikringerne

Hvis man derfor vælger at rejse afsted udelukkende med det gule sygesikringskort i pungen, kan det ende med at blive en dyr fornøjelse at komme hjem. Det hele kommer dog an på, hvilken skade man har pådraget sig, hvis man spørger direktøren for Gouda Rejseforsikring.

- Det kan tænkes, at man kan transporteres hjem i den bus eller bil, man ankom i, men hvis man er kommet slemt til skade, kan en hjemtransport nemt løbe op i 30.000 til 40.000 kroner. Og hvis man skal transporteres hjem med ambulancefly, kan det koste op mod en halv million kroner.

Derfor gør Dan Kjølhede Laursen også opmærksom på, at det er vigtigt at tegne en rejseforsikring, hvis man vil være sikker på, at feriebudgettet ikke sprænger alle rammer.

- Jeg vil klart anbefale, at alle tegner en rejseforsikring - det ville jeg også, selv om jeg ikke arbejdede med forsikringer. En rejseforsikring kan være med til at sikre dig den rigtige rådgivning samt betaling af behandlinger og eventuel hjemtransport, som det blå sygesikringskort ikke dækker.

Direktør for Gouda Rejseforsikring, Dan Kjølhede Laursen, synes, at det er skræmmende, at der er så mange danskere, der rejser uden rejseforsikring. Foto: Lars Svankjær.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce