Annonce
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Klassen fra 1961 søger fem piger

Første førsteklasse på Allested-Vejle Centralskole 1961. Hvis man ikke tæller klasselæreren med, er de efterlyste piger i bageste række Dorrit (nummer tre fra venstre) samt Helle og Anne Birgit (nummer fire og tre fra højre). I midterste række er det Ulla (nummer tre fra venstre) og Karina (nummer fem fra venstre). Keld Nielsen sidder på knæ i forreste række som nummer fem fra venstre. Privatfoto

Efterlysning: Allested-Vejle Centralskole blev indviet 29. maj 1962. Skolen skulle have været indviet året før, men byggeriet blev forsinket.

Det afholdt dog ikke elever og lærere fra at bruge skolen, så allerede 22. august 1961 mødte den første førsteklasse op på den ikke helt færdigbyggede skole.

Klassen blev fotograferet foran den fine, nye trævæg, og de billede har Keld Nielsen fra Højby sendt til Bagsiden.

Annonce

Han er nemlig i gang med at samle eleverne fra årgang 1961/1962 til 60-års-jubilæum.

Fem piger mangler

- Som klasse har vi holdt konfirmationsjubilæum efter 20, 25, 40 og 50 år, men nu vil vi gerne samles som den første 1. klasse, hvor jubilæet nu er 60 år. Planen er at samle klassen - så mange der har mulighed - 24. august i år, såfremt corona-situationen tillader dette, skriver Keld Nielsen.

- Vi mangler at lokalisere fem piger fra dengang. På billedet står alle som anført nedenfor med navne, og det drejer sig om følgende: Dorrit, Helle og Anne Birgit i bageste række samt Ulla og Karina i mellemste række, fortsætter Keld Nielsen.

Han sidder i øvrigt selv som nummer fem i forreste række.

Annonce

Skiftet skole og navn

Peter Ravn, som ikke er med på klassebilledet, er blevet fundet, men pigerne har vist sig at være meget vanskelige at opspore. Måske fordi flere har skiftet efternavn og nogle af dem har skiftet skole.

- Skolen og lokalhistorisk arkiv i Allested har desværre ikke kunnet hjælpe os, så Bagsiden må være det rigtige medie, skriver Keld Nielsen. Og det har han helt ret i.

Hvis du er en af de fem førsteklasses piger, eller kender en af dem, kan du maile til Keld Nielsen på: niekel@hotmail.com. Vi vender tilbage, når der er nyt i sagen.

Hvemhvadhvor

Hvemhvadhvor er Bagsidens gratis søgetjeneste, hvor Fyns mest vidende bagsidelæsere hjælper hinanden med at finde nogen eller noget.

Det koster ikke noget, men alle henvendelser skal være til din mail.

Efter et stykke tid skal vi have at vide, hvordan det gik, så vi kan fortælle det til de andre bagsidelæsere.

Send tekst og billede til: hhh@fyens.dk eller hhh@faa.dk.

Vi forbeholder os ret til at afvise efterlysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold

Topspiller skifter håndboldtrøjen ud med politiuniformen: - Jeg skal prøve noget nyt

Annonce