Annonce
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Kan du kende pigerne på plakaten?

Sådan endte plakaten for den odenseanske festival med at se ud. Foto: Jam Days

Opklaret: For en uges tid siden bragte vi under Bagsidens søgetjeneste, Hvemhvadhvor, en efterlysning fra festivalen Jam Days i Odense.

Festivalens fotograf havde taget et godt billede af to unge kvinder, som man gerne ville i kontakt med. Det gik over al forventning:

- Det lykkedes os at finde de to unge damer, der hedder Frederikke Tølbøll Djursø og Andrea Tos Thomasen. De er hjemmehørende i hovedstaden og endte med at opdage efterlysningen fra Bagsiden, da den blev delt på Facebook, fortæller projektleder Morten Kjærgaard fra Jam Days.

Annonce

Med som VIP-gæster

- Vi ville gerne have fat i de to for at spørge om lov til at bruge det skønne billede af dem til dette års Jam Days-plakat. Det sagde de heldigvis ja til. De var faktisk helt oppe at køre over at blive efterlyst og synes, det var supersjovt, siger Morten Kjærgaard.

Han tilføjer, at de to københavnske plakatpiger naturligvis har fået en invitation til at komme som VIP-gæster ved dette års festival.

Sagen må hermed betragtes som afsluttet.

Sådan gør du

Har du også nogen eller noget, du kunne tænke dig at efterlyse? For eksempel formålet med en dims, du har fundet, eller gamle klassekammerater til et jubilæum.

Prøv at skrive til hhh@fyens.dk. Så står Danmarks klogeste og mest vidende bagsidelæsere til din rådighed.

Det koster ikke noget, men vi forbeholder os retten til ikke at bringe alle slags efterlysninger. Alle henvendelser skal være på mail til den, der efterlyser og ... næsten det vigtigste ... efter et stykke tid vil vi gerne have en tilbagemelding fra efterlyseren, så vi kan fortælle de andre bagsidelæsere, hvordan det gik. Ligesom i denne artikel. /hafa

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce