Annonce
Bagsiden

Hvemhvadhvor: Hvem er kvinden fra mors album?

Kan billedet være taget i 1930'erne? Privatfoto
Ukendt kvinde i fotoalbum - og stadig ukendte kvinder ved Nordenhuse.
Annonce

Albumminder: - Hvem er denne søde, smilende unge dame, jeg fandt et billede af i min mors album? spørger Elsemarie Rasmussen, Melby.

Hun håber, at nogle af Bagsidens læsere kan hjælpe hende med at opklare mysteriet om kvinden fra albummet. Efter påklædningen at dømme kunne billedet være taget omkring 1930-1940.

- Min mor hed Esther Hansen og boede på gården Lundsgaard i Skamby og døde i 2009, fortæller Elsemarie Rasmussen.

Hun har været omkring lokalarkivet i Søndersø, som desværre ikke kunne hjælpe med identificering af den unge kvinde. Men måske kan du? Kontakt Elsemarie Rasmussen på mail: johsgaard@mail.dk.

Vi vender tilbage, når der er nyt i sagen.

Annonce

Mere om Nordenhuse

5. september efterlyste Jørgen Thulesen, Nyborg, navnene på to andre kvinder, nemlig to unge kvinder, der på et fotografi fra 1920'erne betragtede en kunstmaler i arbejde. Ingen læser har endnu kunnet identificere de to unge damer.

En kunstmaler med staffeli og to interesserede kvinder. Det er stadig ikke lykkedes at sætte navne på de to unge kvinder. Foto: Ukendt/Nyborg Lokalhistoriske Arkiv

Til gengæld vakte lokaliteten, Nordenhuse nord for Nyborg, stærke minder hos en anden læser. Arne Munch Jensen. Han skriver:

- Jørgen Thulesen nævner teltpladsen, der i årtier var sommerens paradis for mange familier og deres børn. Der var folk fra alle egne af Fyn. Jeg husker især, at værftsarbejdere fra Odense var der mange af. Men også udenlandske familier var der, ja der var flere familier fra Wiesbaden, der kom kørende i bil hvert år.

Annonce

Hvor er billederne?

Arne Munch Jensen savner imidlertid billeder fra teltpladsen på Nordenhuse:

På luftfotografiet fra kb.dk kan man se teltpladsen ved Nordenhuse. Foto: Det Kongelige Bibliotek - Danmark set fra luften

- På Arkiv.dk er der ingen billeder fra dengang. Billedet her er fra ww5.kb.dk - Danmark set fra luften. Jeg vil opfordre folk til at kigge i gemmerne, så vi kan få dokumentet denne dejlige periode, fortsætter han.


Jeg vil opfordre folk til at kigge i gemmerne, så vi kan få dokumentet denne dejlige periode,

Arne Munch Jensen, bagsidelæser


Arne Munch Jensen foreslår, at man kan sende feriebilleder fra Nordenhuse til lokalarkivet i Nyborg, men skulle et enkelt eller to også blive sendt til hhh@fyens.dk, kan det være, det havner på Bagsiden. Især, hvis der er en god historie knyttet til billedet.

Adressen www.5kb.dk er det sted på nettet, hvor man kan se Det Kongelige Biblioteks samling af luftfotografier fra Danmark. Et sjovt sted at gå på opdagelse, hvis man for eksempel vil se, hvordan der så ud engang, der hvor man bor i dag.

Hvemhvadhvor

Hvemhvadhvor er Bagsidens gratis søgetjeneste, hvor Fyns mest vidende bagsidelæsere hjælper hinanden med at finde nogen eller noget.

Det koster ikke noget, men alle henvendelser skal være til din mail.

Efter et stykke tid skal vi have at vide, hvordan det gik, så vi kan fortælle det til de andre bagsidelæsere.

Send tekst og billede til: hhh@fyens.dk eller hhh@faa.dk.

Vi forbeholder os ret til at afvise efterlysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dyster corona-prognose for Danmark: Kraftigt stigende smitte og tocifrede dødstal til jul

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Fyn

Kendt fynsk kok i spil som Årets Fynbo

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i

Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Annonce