Annonce
112

Hvem ved noget?: Politiet søger vidner til mulig påsat brand i nat

For anden gang på seks uger brændte det i natten til onsdag i kolonihaveforeningen Søndergårds Haver i det nordøstlige Odense. Arkivfoto: Michael Bager.
Der har igen været brand i kolonihaveforeningen Søndergårds Haver den nordøstlige del af Odense. En nabo opdagede i nat et hus i flammer.

Odense: Fyns Politi vil gerne høre fra vidner, der måtte have bemærket noget usædvanligt i området ved kolonihaveforeningen Søndergårds Haver natten til onsdag. Kolonihaveforeningen ligger i området mellem Ejbygade og Åsumvej, og det er ikke første gang, der er brand i kolonihaveforeningen.

- Klokken 2.18 får vi en anmeldelse fra en nabo, som har opdaget, at nabohuset brænder. Ejeren af huset er ikke hjemme, og vi har en mistanke om, at branden kan være påsat, siger vagtchef hos Fyns Politi Anders Furbo Therkelsen.

- Hvorfor tror I det?

- Det er på baggrund af de observationer, som patruljen gør, da den kommer ud til stedet.

Huset er ifølge vagtchefen ikke brændt ud, men det har fået nogle skader.

- Vi vil gerne høre fra vidner, der kan have set noget i området omkring tidspunktet for branden, lyder opfordringen fra vagtchef Anders Furbo Therkelsen.

For godt seks uger siden brændte det også i kolonihaveforeningen. Dengang var det tre biler, som var parkeret i området, der gik op i røg. Også i forbindelse med denne brand havde politiet mistanke om, at ilden var påsat.

Ved du noget om branden i nat, kan oplysningerne gives til Fyns Politi på telefon 114.

Annonce

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce