Annonce
Nyborg

Hvem skal være Årets Sprutte? Hjælp journalisterne

Sådan så det ud, da Arets Sprutte 2019 blev kåret. I midten Henrik Vestergaard Stokholm, der løb med titlen flankeret af gift-aktivisten, Karin di Martini og den evige to'er, byrådsmedlem Carsten Kudsk. Foto: Nils Svalebøg
Nyborg Journalistklub sætter fem Bæltsprutte-gaver på højkant til læsere, der vil hjælpe med at finde Årets Sprutte.
Annonce

Nyborg: Mange af juletraditionerne bliver ikke til noget i år: Julemarked, julekoncerter og meget andet er aflyst på grund af corona. Men Bæltsprutten svigter ikke. Journalisternes satirehæfte udkommer, selv om redaktionen har været nødt til at holde møder iført mundbind og regelmæssig afspritning.

En af traditionerne i forbindelse med udgivelsen af Bæltsprutten er kåringen af Årets Sprutte. Sådan bliver det også i år, men i ugerne op til udgivelsen beder vi om hjælp fra Lokalavisens læsere: Send os ideer til at kåre den rette Årets Sprutte.

Sprutte-konkurrence

Hvem skal være Årets Sprutte i forbindelse med udgivelsen af satirehæftet Bæltsprutten 2020.

Send os et begrundet forslag på nyborg@fyens.dk

Vi forbeholder os ret til at bringe forslagene i Lokalavisen Nyborg og på Bæltspruttens facebookside.

Det er Bæltspruttens redaktion, der i sidste ende beslutter, hvem prisen skal gives til.

Vi sætter fem sprutte-præmier på højkant: En pakke med to flasker vin og en dugfrisk Bæltsprutte. Vinderne findes ved lodtrækning.

Som tak for hjælpen trækker vi lod om fem gavepakker med to flasker vin og en dugfrisk Bæltsprutte. Vinderne findes ved lodtrækning

Og husk at den fornemme titel, Årets Sprutte, er en hæderstitel. I gamle dage hed det årets Bæltnar, og prisen gik til en borgmester, der blev dømt for sprutkørsel, en politimester, der kørte galt og så videre.

Sådan er det ikke mere.

De senere år er titlen Årets Sprutte blevet meget eftertragtet blandt de østfynske spidser. Sidste år tilfaldt hæderen rektor på Nyborg Gymnasium, Henrik Vestergaard Stokholm, og tidligere er den gået til teaterinstruktør Daniel Bohr, broløbs-arrangør Carl Haals fra NGIF, Teglværksskov-aktivisten aktivisten Jannie Mann og mange andre.

Sprutten er på gaden den 4. december, men den store reception, der de senere år har trukket op til 300 gæster til Bastionen, er aflyst på grund af virussen.

I stedet afholder Bæltsprutten en virtuel reception, hvor læserne er velkomne til at tage et glas fadøl hjemme foran skærmen, mens Bæltsprutten søsættes ved et lille, lukket men video-transmiteret arrangement.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce