Annonce
Fyn

Du bestemmer: Hvem skal være Årets Fynbo 2019?

Den tidligere direktør for FilmFyn, Bo Damgaard, blev i januar i år kåret som Årets Fynbo 2018. Foto: Michael Bager
Årets Fynbo 2019 er nummer 44 i rækken af kvinder og mænd, der har gjort sig fortjent til den fynske hæderspris. Som læser kan du indstille kandidater, der gør en forskel i hverdagen.
Annonce

Tiden er inde til, at du og alle andre læsere kan indstille kandidater til Fyens Stiftstidendes hæderspris Årets Fynbo 2019.

Prisen skal gå til et menneske, der ”på positiv vis har gjort sig bemærket ved at yde en indsats til gavn for Fyn eller for den omgivende verden”, som der står i fundatsen.

Årets Fynbo 2019 skal derfor have udvist et helt særligt initiativ eller et helt særligt engagement ud over det, man med rette kan forvente. Desuden skal Årets Fynbo være en fremragende repræsentant for vores ø, og det kræver, at man enten er født på Fyn eller er bosiddende på Fyn.

Som de eneste er udøvende sportsfolk ikke repræsenteret på listen, og det skyldes, at avisen i mere end 50 år har kåret Årets Sportsnavn.

Årets Fynbo har været uddelt siden 1976 og er, som du kan se her ved siden af, i årenes løb gået til en bred kreds af personer, højskolefolk, professorer og operaentusiaster, direktører, præster og skuespillere og mange, mange andre.

Fyens Stiftstidende har ingen indflydelse på, hvem der får hædersprisen, for den afgørelse træffes suverænt af de tre medlemmer af dommerkomitéen. Den består af dekan ved SDU, Simon Møberg Torp, lederen af Odense Internationale Filmfestival, Birgitte Weinberger og tidligere direktør for Rynkeby, Jørgen Dirksen.

Dommerkomitéen har brug for, at der foreligger en kort, men god begrundelse for hver kandidat, der indstilles. Til gengæld har antallet af indstillinger på en enkelt kandidat ingen indflydelse på, hvem der vælges til Årets Fynbo. Og under alle omstændigheder er det i sig selv en ære at blive indstillet som kandidat.

Vi håber at modtage mange gode forslag, så dommerkomitéen kommer på en vanskelig opgave med at finde den rigtige modtager af Årets Fynbo 2019.

Årets Fynbo kåres lørdag 25. januar 2020 i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense. Et medlem af dommerkomitéen motiverer valget, og chefredaktør Poul Kjærgaard overrækker prisen.

Indstilling af kandidater fra læserne modtages til og med torsdag 12. december.

Dommerkomitéen

Dommerkomitéen bag Årets Fynbo består af dekan ved SDU, Simon Møberg Torp, lederen af Odense Internationale Filmfestival, Birgitte Weinberger og tidligere direktør for Rynkeby, Jørgen Dirksen.

Sådan indstiller du en kandidat

Årets Fynbo kåres lørdag 25. januar 2020 i mediehuset på Banegårdspladsen i Odense. Et medlem af dommerkomitéen motiverer valget, og chefredaktør Poul Kjærgaard overrækker prisen.

Indstilling af kandidater fra læserne modtages til og med torsdag 12. december.

De første kandidater præsenteres i avisen søndag 1. december, og en oversigt over samtlige kandidater bringes søndag den 15. december. I de følgende uger frem mod kåringen kan du læse interviews med en række af de indstillede kandidater i avisen.

Indstil din egen kandidat ved at maile til aaretsfynbo@fyens.dk - husk en begrundelse for dit valg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce