Annonce
Faaborg-Midtfyn

Hvem skal være årets faaborgenser?

Bjarne Herhold blev årets faaborgenser i 2018 - hvem skal have prisen i år? Arkivfoto: Bent Warncke
Mange faaborgensere gør et stort stykke frivilligt arbejde - hvem, synes du, har udmærket sig særligt i år?

Faaborg: Siden 1984 har Faaborg Boldklub & IF's støtteforening "Vennerne" uddelt hædersbevisningen Årets Faaborgenser, og nu er det atter tid til at indstille kandidaterne til titlen i 2019.

Sidste år var det foreningsmanden Bjarne Herhold, der løb med hæderen for sit frivillige arbejde igennem 30 år i flere forskellige forenings-sammenhænge.

Men hvem skal det være i år? Det kan du være med til at bestemme ved at sende en motiveret indstilling til komitéen, der træffer det endelige valg.

For at komme i betragtning skal det være en person/organisation/forening, der igennem en kortere eller længere periode har ydet en bemærkelsesværdig frivillig indsats til gavn for forenings-/kulturlivet, eller i forbindelse med humanitært arbejde lokalt eller internationalt. Reglen er, at tidligere modtagere af prisen ikke kan få den igen.

Indstillingerne vurderes af en komite med repræsentanter fra Jysk Fynske Medier, fra detailhandlen og fra turismen. Med er desuden formanden for FB&IF's Venner, formanden for FB&IF samt årets sponsor, der i år er Ove (Albani) Nielsen fra øldepotet i Svendborg.

Send dit forslag til Ugeavisen Faaborg. Det kan ske enten med post til Ugeavisen Faaborg, Kanneworffs Gaard, Torvet 8 B - 5600 Faaborg, mrk: Årets Faaborgenser att.: Bent Warncke

Eller via mail til bew@fyens.dk.

Forslag skal være indkommet til redaktionen senest mandag den 1. juli klokken 16.00.

”Årets Faaborgenser” vil blive kåret i forbindelse med træskibs-træffet lørdag den 27. juli kl. 16.30 i festteltet på Havneøen Kanalvej 13.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce