Annonce
Assens

Hvem skal stå for driften af kyst- og lystfiskercenter?: Kommunen håber staten vil hjælpe

Hvem skal stå for driften af kyst- og lystfiskercentret og den nationale strategi bag lystfiskerturisme i Danmark. Det er spørgsmålet. Assens Kommune håber, at staten vil finde midlerne. Foto: Martin Kloster
Mandag besøgte Radikale Venstres fiskeriordfører Rasmus Helveg Petersen Sinatur Hotel Gl. Avernæs for at tale med Assens Kommune om finansiering af driften for det kommende kyst- og lystfiskercenter. Avisen tog med til vandkanten.

Agernæs: Hvem skal nu betale?

Det er indtil videre det ubesvarede - og ret så væsentlige - spørgsmål omkring driften af det kommende kyst- og lystfiskercenter ved DLG-siloen på Assens Havn.

Assens Kommune har som en del af en national lystfiskerstrategi fået opgaven med at sætte processen i gang og finde penge til byggeriet af centret. Men driften håber kommunen staten vil hjælpe til med ved den næste finanslovsaftale. Den del er ikke afklaret.

Annonce
Søren Steen Andersen (V), borgmester i Assens Kommune, er iført waders, hue og fiskestang på vej ud i vandet. Han fangede ikke noget den tid, avisen var der. Foto: Martin Kloster

Mandag havde Assens Kommune - via Radikales Poul Poulsen fra byrådet som "mellemmand" - fået Rasmus Helveg Petersen, fiskeriordfører for det i disse dage så bølgeramte Radikale Venstre efter Morten Østergaard-sagen, til at komme forbi både Assens by og Sinatur Hotel Gl. Avernæs. Her skulle kommunen således tale med medlemmet af Folketinget om finansiering og drift. Med var både borgmester Søren Steen Andersen (V), Poul Poulsen, Finn Brunse (S), kommunaldirektør Finn G. Johansen og Arne Kvist Rønnest - projektchefen.


Vi har snakket om, hvordan vi kunne få forlænget den her nationale lystfiskerstrategi længere, den stopper jo ved udgangen af næste år.

Poul Poulsen (R), byrådsmedlem i Assens Kommune.


Efter samtalerne inden døre, bag lukkede døre, begav delegationen sig efterfølgende udendørs og henad strandstien - og ned mod vandet med den erfarne lystfisker Arne Kvist Rønnest mange meter foran feltet. Han er jo også manden, der skal få projektet i mål som den første rorgænger.

Brænder for det

Som en del af dagens seance skulle folkene fra Assens Kommune nemlig ned og fiske efter havørreder i Lillebælt sammen med Rasmus Helveg Petersen. Så kunne han se de vestfynske fritidsherligheder an og selv stå i vandet i waders. Nøjagtigt som Eva Kjer Hansen, den tidligere fiskeriminister for Venstre, som fiskede i samme vande i 2018 efter at have stillet de højhælede på bredden. Dengang den nye kyst- og lystfiskerstrategi blev præsenteret og Assens fik opgaven med kyst- og lystfiskercentret.

Kommunaldirektør Finn G. Johansen (med kasket) kigger over mod Finn Brunse (S), der have lidt problemer med grejet. Yderst til højre ses Arne Kvist Rønnest. Foto: Martin Kloster

Siden er meget vand jo som bekendt løbet ud i en vis å. Og der skal snart trækkes af på det for alvor. Derfor glædede det Poul Poulsen at se sin partifælle på disse breddegrader.

- Vi har snakket om, hvordan vi kunne få forlænget den her nationale lystfiskerstrategi længere, den stopper jo ved udgangen af næste år, sagde Poul Poulsen.

Kyst- og lystfiskercentret

I finansloven fra 2018 blev der sat 32 mio. kr. af til etablering af et nationalt center for kyst- og lystfiskerturisme over de kommende fire år. Det blev i aftalen bestemt, at det skal placeres i Assens Kommune. 22 mio. kr. af de 32 mio. kr. går specifikt går til selve centret, mens det resterende er til bl.a. markedsføring, en digital platform og formidling. Assens Kommune håber så at kunne "yngle" beløbet til mange flere millioner kroner via fondene.

Byrådet i Assens har besluttet, at centret skal placeres ved DLG-siloen på Assens Havn. Centret skal være en attraktion i særklasse, og den skal både sikre formidling og oplevelser for de besøgende. Et estimat lyder på, at et center ved DLG-siloen vil koste omkring 106 millioner kroner.

Kyst- og lystfiskercentret har indtil videre fået arbejdstitle "Under Overfladen – Lystfiskercenter Assens". Centret ventes i brug i 2023.

- Rasmus kan bringe det, han har set og hørt i dag, ind i Folketinget. Så vi ikke har en strategi, der stopper efter fire års arbejde. Han virker i den grad som om, han brænder for det, mente  Poul Poulsen, der ikke selv skulle nyde noget af at fiske.

Det er ikke lige ham.

Annonce

Oceankaj

Søren Steen Andersen var dog frisk på det og tog også glædeligt imod besøget. Det var første gang, borgmesteren selv skulle stå i noget vand til op over knæene iført waders, selv om han i sommer fiskede fra en båd i Norge.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med, at der er nogen fra Folketinget, der interesserer sig for at komme herover. Og flere skal være velkommen, sagde borgmesteren.

Arne Kvist Rønnest, projektchef for kyst- og lystfiskercentret i Assens, storsmiler. Foto: Martin Kloster

Han var sikker på, at Rasmus Helveg Petersen fik noget med tilbage til borgen, som kan pode tingene til Assens' fordel. Og så gjorde det mindre, at borgmesteren iført waders, og ikke det sædvanlige slips, ikke fangede noget, men mere havde snøren ude for at vise flaget for Assens i sagen.

Borgmester Søren Steen Andersen (), uerfaren med fiskeri, i samtale med Arne Kvist Rønnest, projektchef bag kyst -og lystfiskercentret. Han er erfaren lystfisker. Foto: Martin Kloster

52-årige Rasmus Helveg Petersen fritidsfisker ofte fra Oceankaj i København, fortalte han med glæde i stemmen og hev sin mobil frem. For på den måde præcist at vise avisens udsendte, hvor han fiskede ved at zoome ind på Google Maps.

Nu håber de bare i Assens, han også fremover på sit kort kan finde kyst- og lystfiskercentret.

Og pengene på finansloven.

Borgmester Søren Steen Andersen (V) i ensom majestæt. Foto: Martin Kloster
Annonce
Odense

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Debat: Hjemmepleje handler om nærhed, ikke registrering

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Odense Håndbold For abonnenter

Formstærk Reinhardt i spidsen - Odense Håndbold i kamp mod Mulle og kompagni

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce