Annonce
Assens

Hvem skal afløse Charlotte?: S-kandidater har meldt sig

Socialdemokratiet i Assens skal have en ny spidskandidat, fordi Charlotte Vincentz Petersen (siddende) ikke genopstiller. Tidligere borgmester Finn Brunse og byrådsmedlem Berit Schaldemose har allerede meddelt, at de ikke er i spil til posten. Arkivfoto: Kim Rune
I den kommende uge skal Socialdemokratiet i Assenskredsen holde de første indledende interviews med dem, der har meldt sig som kandidat til borgmesterkandidat, når Charlotte Vicentz Petersen ikke er borgmesterkandidat i 2021.

Hvem skal være den socialdemokrat, som slår Søren Steen Andersen (V) af borgmesterpinden i Assens Kommune?

Svaret på det spørgsmål blæser stadig i efterårsvinden, efter den nuværende gruppeformand og spidskandidat, Charlotte Vincentz Petersen, har meddelt, at hun ikke vil stå øverst på den Socialdemokratiske liste, når der om cirka 750 dage er kommunalvalg igen - 16. november i 2021.

Men i partiet er man i fuld gang med at indsnævre sig et svar. I næste uge er der således fire-fem mulige spidskandidater til samtale i Socialdemokratiets Assenskreds.

Det fortæller Jacob Schreiner, der er formand for Assenskredsen.

- Det er ikke interviews, hvor vi udvælger kandidaten, men det er interviews, hvor vi snakker vejledende med folk og hører, hvad de har at byde ind med og kommer med gode råd, hvis de fortsat gerne vil kandidere, siger Jacob Schreiner om samtalerne, som finder sted mandag og onsdag.

Annonce

Spidskandidat

Charlotte Vincentz Petersen offentliggjorde i august, at hun ikke ønsker at være spidskandidat for Socialdemokratiet i Assens Kommune længere.

Den post har hun bestredet siden 2014, hvor hun overtog efter tidligere borgmester Finn Brunse. S-medlemmerne pegede på hende i en urafstemning, hvor Charlotte Kjær var modkandidaten.

I løbet af de kommende måneder skal partiets medlemmer så udpege den spidskandidat, som skal forsøge at vriste borgmesterkæden fra Søren Steen Andersen (V).

Charlotte Vincentz Petersen har endnu ikke besluttet, om hun genopstiller, når der er kommunalvalg igen 16. november 2021.

Assenskredsen består af fire foreninger - Aarup, Haarby/Glamsbjerg, Tommerup og Assens/Vissenbjerg - og repræsentanter fra hver forening er sammen med repræsentanter fra kredsbestyrelsen samlet i et udvalg, der skal styre processen med at finde den nye spidskandidat.

Det er naturligvis det udvalg, som de mulige kandidater, som de fire partiforeninger har været med til at finde, skal snakke med i den kommende uge.

- Det er netop ikke et ansættelsesudvalg. Det er ikke noget med, at udvalget kan sige til en forening, at "vi har haft interview med to kandidater, og vi anbefaler den eller den". Det er ikke det, det handler om. Det handler om, at der sidder gamle garvede folk – måske ikke aldersmæssigt, men som har siddet i gamet - som kan sige: "Har du tænkt, hvis du stiller op, så sådan og sådan. Har du tænkt på, at det vil tage meget af din tid". Der kan være mange af den slags ting.

- Det er sådan set kun en hjælpende snak med de mennesker, der har sagt, at de gerne vil kandidere, så de ved, hvad de går ind til. De skal klædes på til rollen som spidskandidat, forklarer Jacob Schreiner.

Indtillet på langt træk

Under samtalerne vil det være vigtigt for Jacob Schreiner at få kandidaten til at overveje, hvor længe vedkommende kan se sig selv som spidskandidat.

- Selvfølgelig satser vi på, at borgmesteren efter næste valg er en socialdemokrat, men det kan også være, at det bliver en længere proces. For hvad nu hvis vi ikke vinder næste valg? Hvad nu hvis det først er om seks år?

- Er de personer, der stiller op til det her, villige til, at det er en lang proces. For som kredsformand mener jeg, at vi har brug for en stabil og god politisk ledelse i partiet, siger kredsformanden og understreger, at der dermed intet ondt er sagt om Charlotte Vincentz Petersen.

- Det er bare for at sige, at jeg føler, at det er en god idé at sige, at det her er et langt træk, som vi skal lave.

- Derfor er det en god idé, hvis det bliver en, der kan tænke langsigtet. Men selvfølgelig vil vi rigtig gerne og går da helt klart efter, at vi sidder på borgmesterposten efter næste kommunalvalg, slår han fast.

Jacob Schreiner, formand for Socialdemokratiet i Assenskredsen, fortæller, at man i den kommende uge skal mødes med fire-mulige kandidater. Privatfoto: Socialdemokratiet

Endnu navnløse

Jacob Schreiner vil for nuværende ikke oplyse navnene på de fire-fem socialdemokrater, der i uge 43 skal til samtale med udvalget.

- Uden at kunne sætte navn på vil jeg gerne sige, at der er kandidater i spil, som i dag sidder i byrådet, men også nogle, som kommer udefra, siger kredsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce