Annonce
Assens

Lokaldebat: Hvem lukker reelt Gummerup Skole?

Formand for Vestfyns Lærerkreds John Rasmussen. Arkivfoto: John Fredy.
Annonce

Læserbrev: Er det Glamsbjerg Friskole, som pludselig ”henter” elever fra Gummerup?

Nej. Det er ganske vist helt usmageligt, at en skole på direkte opsøgende vis går på strandhugst hos en naboskole, men direkte lukningsårsag? Nej.

Er det forældrekredsen – herunder forældrebestyrelsen? Forældrebestyrelsen har ganske vist indgivet ansøgningen om at skolen afvikles, men igen er svaret: Nej.

Hvor skal ansvaret så placeres?

Det er reelt Assens Kommunes Byråd, som nu tvinger en skole ud i selv at foreslå lukning. Den eksisterende tildelingsmodel til kommunens skoler giver et beløb pr. elev – uanset skolestørrelse, social sammensætning eller andre elementer.

En sådan model gør det meget lettere at drive en skole i et område, hvor der er mange elever og giver til gengæld en masse pædagogiske udfordringer for skoler, som ikke har alle klasser ”fyldt op”.

Hvorfor har vores byråd aldrig – reelt – taget en diskussion om, hvor mange skoler der skal være i Assens Kommune, og hvor de skal være placeret rent geografisk for at give et skoletilbud i rimelig nærhed af alle hjørner i kommunen - og så afsætte de nødvendige økonomiske midler, så skolerne reelt kan drives uden at blive tvunget ud i pædagogiske eksperimenter aftvunget af dårlig økonomi.

Det er for mig helt klart, at nogle forældre af den grund vælger den lokale skole fra, da det skaber en unødig usikkerhed om skolen og dens fortsatte eksistens. Det er ikke et spørgsmål om at flytte penge fra store til små skoler, men at vedtage en tildelingsmodel, som sikrer et driftsfundament under alle skoler.

Havde byrådet nu taget en beslutning om, hvor og hvor mange skoler vi skal have i Assens Kommune, ville en naturlig konsekvens også være, at økonomien blev differentieret i forhold til, hvor mange klasser en skole har brug for at oprette, så der var en økonomisk ”hånd” under de skoler, som ikke kan fylde 26 til 28 elever i alle klasser.

Men nej, der køres fortsat videre med en tildelingsmodel, hvor der gives ens beløb pr. barn. Konsekvensen er nu helt tydelig. Det har været med til – igen - at ”kvæle” en skole. Men så er man jo også dejlig fri for at skulle tage det politiske ansvar i byrådet.

Lokalområderne i Skallebølle, Dreslette og Flemløse vil formentlig kunne nikke genkendende til ovenstående.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce