Annonce
Kultur

Hvem er den store afslutter, 5700 Summer?: Her er musikanmeldernes bud

Tror du på nogle af anmeldernes bud? Grafik: Dorthe Knudsen.
5700 Summers afslutningsartist er hemmelig indtil om formiddagen 31 juli. De afslører dog gerne, at det er en af de største musiknavne i landet. Avisen har derfor bedt nogle af landets musikanmeldere om deres bud på, hvem det kunne være.

Svendborg: Foreningen Små armbevægelser holder forsat det sidste koncertnavn på 5700 Summers program hemmeligt.

Rygtet går på, at musiknavnet er "det største navn i Danmark", men det udsagn moderer Jasper Gramkow fra Små Armbevægelser.

- Man kan altid diskutere, hvem der er det største navn. Nogen vil altid kunne lide det, imens andre ikke kan. Jeg synes personligt, det er et tæske fedt navn, og nogen som man kender, siger han og tilføjer:

Annonce

- Jeg vil sige, det er blandt de største navne i Danmark.

Ud fra den antagelse har avisen taget fat i Ole Rosenstand Svidt, der har været skribent for Gaffa siden 1998, og den fynske musikanmelder Simon Staun fra Fyens Stiftstidende for at få deres bud på, hvem der afslutter 5700 Summer i år.

Dizzy Mizz Lizzy

Dizzy Mizz Lizzy live til en koncert Randers. Foto: Jakob Lerche

Denne danske rockgruppe fra 1988 har længe holdt til på den danske musikscene på trods af lidt fravær mellem slut-90'erne og de spæde 00'ere.

Dizzy Mizz Lizzy bliver da også det favoritten hos den fynske musikanmelder Simon Staun på trods af, at de i 2020 udgav albummet "Alter Echo", som gav rockbandet et lidt tungere udtryk.

- De er jo bare sindssygt dygtige live, selvom de kun er tre mand. De deler ikke vandene på samme måde som eksempelvis Volbeat, som folk ofte enten hader eller elsker. Dizzy har den fordel, at det kan godt være, at man synes, noget af deres nye er for tungt, men så spiller de jo også sangene fra 1994, siger Simon Staun.

- De favner om et ret bredt publikum, hvor folk kan lide forskellige sider af deres musik. Så tror jeg heller ikke, de har noget imod at spille koncert for et mindre publikum, som ved 5700 Summer. Det vil være mit bedste bud, tilføjer han

Sidste år udgav de albummet "Alter Echo", som de siden maj i år har turneret med. Ole Rosenstand Svidt skrev en anmeldelse til Gaffa, der gav fem ud af seks stjerner med ordene "gamle fans vil næppe blive skuffede".

Tessa

Tessa på scenen ved Danish Music Awards i Royal Arena lørdag 28. november 2020. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Theresa Ann Fallesen er bedre kendt under kunstnernavnet Tessa. Selvom hun debuterede for blot to år siden med singlen "Snakker for Meget", så har hun siden 2019 indtaget den danske musikscene med udgivelser til guld- og platinsælgende status.

Per 26. juli har hun mere end 440.000 månedlige lyttere på Spotify. Spørger man anmelderen fra Gaffa, Ole Rosenstand Svidt, så er der ikke tvivl om, hvem hans favorit ville være, hvis 5700 Summer har fået booket Danmarks største navn.

- Mit bedste bud er Tessa. Hun er utroligt hot lige for tiden. Dels fordi hun bare er utroligt populær, men så er hun også en kvindelig rapper, og dem er der ikke mange af. Hun er også dygtig. Hun har både spillet på Roskilde og haft mange hits allerede. Jeg kan se, at hendes koncerter til efteråret og vinter allerede er udsolgt, men har heller ikke nogen koncert 31. juli, siger han

Ole Rosenstand Svidt nævner dog ikke den kvindelige rapper uden et "men".

- Hun er meget populær for tiden, men hvis jeg skulle sige noget, som taler imod Tessa som afslutning, så er det, at hun måske er lidt for meget hip-hop til 5700 Summers profil. De har dog lidt hip-hop på programmet, så det er ikke utænkeligt, siger Gaffa-anmelderen.

The Minds of 99

Fredag aften på Nord-Als Musikfestival i selskab med The Minds Of 99, Go Go Berlin og Gnags. Foto: Timo Battefeld

På Fanø i 2012 skete der noget i et sommerhus. De første grundspor til det, som ville ende som rockbandet The Minds of 99, blev indspillet.

Siden har de spillet to gange på Roskilde Festivals Orange Scene, og fordi de i år kun spiller i Parken, så er der ingen tvivl om, at de er blandt de store navne i landet.

Simon Staun fra Fyens Stiftstidende nævner da også dem som en mulighed. Det er dog med lidt tvivl i stemmen, for de kan nemlig være blevet for store til 5700 Summer.

- Et andet band, som jeg synes falder ind blandt de største, vil være Minds of 99. De har jo vokset sig op på en størrelse, hvor de nu fylder Parken. Det kan tilgengæld også være det, der netop taler imod dem. Deres eneste koncerter lige nu er kun i Parken, og det kan jo betyde, at kun optræder der.

- Med andre ord: Så er de et sted, hvor 5700 Summer måske ikke er stor nok for dem.

Jada

Jada på scenen ved Zulu Awards i KB Hallen torsdag den 29. april 2021. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021.

28-årige Emilie Molsted Nørgaard, der er bedre kendt som Jada, har skrevet sig ind i Dansk musikhistorie.

Først i 2019 snuppede hun nemlig P3's talentpris ved P3 Guld, som hun toppede hun året efter med de resterende to priser ved den uddeling. nemlig P3's lytterpris og P3-prisen. Derved blev hun den første kunstner nogensinde til at samle alle tre.

Udover den succesfulde historik så er hun også en af de store, som Ole Rosenstand Svidt peger på som mulig afslutning til 5700 Summer.

- Jada er meget populær for tiden, og hun har også optrådt en del efterhånden. Hun er jo en meget, meget dygtigt R&B-sanger, og det har resulteret i en del hits på få år. Derfor tror jeg også, hun er en mulig kandidat til den sidste act.

Suspekt

Danske Suspekt på Gloriascenen under 'Summer Days' på Festivalpladsen i Roskilde fredag 2. juli 2021. Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix

Siden deres debut i 1999 har hip-hoptrioen Suspekt ikke været til at stoppe igen.

Kernen i gruppen er produceren Rune Rask og de to rappere Bai-D og Orgi-E. Deres ofte nærmest pornografiske tekster har skabt megen debat, men uanset om man er til den slags eller ej, så har de siden deres 2003-udgivelse ikke en eneste gang har ramt ved siden af platinudgivelser.

Denne store erfaring med livemusik på de fleste danske festivaller samt mangel på dalende interesse fra deres fans gør, at Ole Rosenstand Svidt fra Gaffa også peger på dem som en mulig kandidat til 5700-afslutningen.

- Det er jo et gammelt hip-hop band, som har eksisteret i over 20 år, men stadig bare bliver større og større efter hver udgivelse. Det har også et publikum, som går udover den spredte hip-hopkreds. Det er jo blevet et sådan semi-folkeligt navn, som også har lukket Orange Scene på Roskilde. De er også bare et ret godt liveband.

Hugo Helmig

Hugo Helmig er Ole Rosenstand Svidts sidste bud på 5700 Summers sidste og hemmelige navn. Foto: Axel Schütt

Thomas Helmigs søn, Hugo Helmig, finder også sin vej til denne liste, selvom hans far ikke gør.

I 2017 debuterede han med singlen "Please Don't Lie", efter han i flere å, havde forsøgt med andre genrer for ikke at blive anset som alt for blød.

Spørger man musikanmelderen fra Gaffa, Ole Rosenstand Svidt, så skulle han have grebet fast i popmusikken lang tid før. For det er netop det, som han synes, Hugo Helmig gør godt, og grunden til at han også peger på Hugo Helmig til 5700 Summer.

- Ligesom Jada, så er han bare meget populær lige nu. Jeg ved, han optræder mere en del og måske mere en Jada. Ligesom hende er det ikke mange år, han har været fremme, men på den tid har han også haft en del hits. Han er en god popmager, som jeg synes, passer godt ind i festivalens profil.

Annonce
Assens For abonnenter

Det lille dyr stoppede byggeriet på Amager Fælled: Nu har Ulrik fundet fredet vandsalamander ved nyt boligområde på Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn For abonnenter

Marcel blev slået og sparket efter bytur: Nedlukning har gjort ham mere tryg i nattelivet - Det er tid til at forebygge volden

Hvem skal passe farmor For abonnenter

Tina blev sygemeldt efter at have passet sin gamle mor: - Det vigtigste er, jeg kunne stå med god samvittighed ved begravelsen

Middelfart

Klarer Bimse skærene? Se billederne fra besøgshundenes optagelsesprøve her

Kerteminde For abonnenter

Claus har fået besked på at fjerne brosten: Er parat til at gå i retten, hvis han ikke får forlig med kommunen

Kultur

Radioveteraner på 73 og 85 år: Vil streame lokale nyheder og gammel musik

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Erhverv

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Kerteminde

Mystisk skib set ud for Kerteminde: - Hvad filan laver de derude?

Danmark

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år - Min verden gik fuldstændig i sort

Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Odense For abonnenter

Pizzeria er skjult bag skraldespande, og rotter graver gange under fortovet: - Ville du selv spise her?

Sydfyn For abonnenter

Forældre ser stort på færdselsreglerne ved Ørkildskolen: Politikommissær er voldsomt overrasket

Annonce