Annonce
Kerteminde

Hvem bliver borgmester efter næste kommunalvalg? Se hvem politikerne tror, det bliver

Kerteminde byråd efter kommunalvalget 201. Foto: Kerteminde Kommune
16. november 2021 vælger borgerne i Kerteminde Kommune et nyt byråd, og derefter er det flertallet i byråddet, der vælger, hvem der skal have borgmesterkæden om halsen. Avisen har spurgt partierne i Kerteminde byråd, hvem de tror, der får lov til at sidde i midten i byrådssalen.

Borgmester Kasper Olesen håber på at få fire år til, når der til næste år er kommunalvalg. Han kan glæde sig over, at det tror flere af partierne i byrådet, at han får lov til.

Terje Pedersen (DF) og Jesper Hempler (SF) er klar til at udfordre borgmesteren, og de mener begge, de er kvalificerede til at blive få kæden om halsen. Men de ved godt, at det er en kamp op ad bakke.

De Konservative foreslår, at byrådet skal lytte til borgerne og give borgmesterkæden til spidskandidaten for det parti, der får flest stemmer.

Annonce

S Kasper Olesen - borgmester

Kasper Olesen (S). Foto: Nils Svalebøg

- Jeg håber da, at jeg får lov til at videreføre det gode samarbejde, vi har fået i byrådet.

Har byrådet fået et andet samarbejde med dig som borgmester?

- Jeg har forsøgt at få større fokus på, at så mange som muligt af os kan nå til enighed fremfor at gå efter, at man altid skal have ret og på den måde dele byrådet. Og med den sammensætning der har været i det her byråd, og den måde vi har gået til opgaverne, der har vi lavet nogle brede forlig, og vi har stået ved dem.

- Nu er jeg valgt på vores generalforsamling til at være spidskandidat, og hvis jeg ikke håbede på at blive borgmester, så ville jeg holde mine egne partikammerater for nar ved at stille op som borgmesterkandidat.

K Klavs Norup Lauridsen

Klavs Norup Lauridsen (K). Foto: Robert Wengler

- Jeg hverken tror eller håber noget, men jeg har en mening om det. Og det er, at det parti og den borgmesterkandidat, der har flest stemmer bag sig, håber jeg bliver borgmester, for så har borgerne talt.

- Om det bliver Kasper (Olesen (S), red), Hans (Luunbjerg (V), red) eller jeg, det må borgerne bestemme.

Går du selv efter at blive borgmester?

- Inden så længe bliver det officielt meldt ud, at jeg er borgmesterkandidat.

DF Terje Pedersen

Terje Pedersen (DF). Foto: Helle Nordström

- Jeg håber på, at det bliver mig selv. Jeg mener, at jeg kunne være en god kandidat

- Det er derfor, man stiller op i politik, det er for indflydelsens skyld. Og der er ingen tvivl om, at der er den ultimative indflydelse på den post.

Hvad ville du gøre anderledes, hvis du blev borgmester?

- Vi er et lille parti, så samarbejdet i byrådet ville blive bredere og ikke kun som nu, hvor det er Socialdemokraterne og De Konservative. Det er jo fordelen ved at være et lille parti, at man er tvunget til at inddrage flere.

SF Jesper Hempler

Jesper Hempler (SF). Foto: Peter Leth-Larsen

- Der kan jeg give et klart svar: Mig selv.

- Jeg tænker, at jeg efterhånden har en del byrådserfaring. Jeg er god til at samarbejde med begge sider af byrådet, og det er helt afgørende for at skabe nogle gode resultater. Og så har jeg  jo mit gode humør, det betyder også noget.

Hvor realistisk er det, at du bliver borgmester?

- Ja, så er vi nok ude i noget, som er knap så realistisk. Hvis jeg kigger ud over landskabet, så har SF meget få borgmesterposter i landet i det hele taget. Og med den størrelse vi har nu, så er det nok ikke realistisk. Men derfor kan jeg jo godt gå efter det.

R Sanne Stemann Knudsen

Sanne Stemann Knudsen (R). Foto: Kim Rune

- Det tyder på, at det kunne blive Kasper Olesen (S), og det er fordi de borgerlige; Venstre Og De Konservative, jo efterhånden har den tradition, at de ikke kan samarbejde om et borgerligt flertal.

- Jeg tror, Kasper har de bedste chancer.

V Hans Luunbjerg

Hans Luunbjerg (V). Foto: Daniel Poulsen

- I øjeblikket har Socialdemokratiet vind i sejlene, så mon ikke Kasper også er borgmester, når vi kommer ind i 2022, det vil være mit bud, hvis du spørger mig i dag.

- På landsplan har socialdemokraterne medvind i meningsmålingerne, selvom der har været lidt kurer på tråden de sidste 14 dage. De røde partier fører noget på point, så vi blå skal stramme os noget an, hvis vi skal lave om på det.

Så landstendens smitter af på Kerteminde?

- Sådan har det historisk været, og hvis der både er en landstendens, som peger på socialdemokraterne - og så har vi før set, at der kan være en borgmestereffekt, mon så ikke de to elementer gør, at Kasper bliver borgmester. Men det er ikke ensbetydnede med, at det er det, Jeg synes, er det rigtige.

EL Jutta Nielsen

Jutta L. Nielsen (Ø). Foto: Kasper Løftgaard

- Det tror jeg, bestemt er Kasper Olesen. Jeg synes, han har gjort det rigtigt godt. Han skal fortsætte.

Hvordan har Kasper Olesen gjort det godt?

- Vi sidder i mange forhandlinger, og der synes jeg, Kasper er rigtig god til at høre os allesammen og sørge for at medinddrage alle. Så er det selvfølgelig op til os, om vi på et tidspunkt siger nej tak.

- Han er meget lydhør, og det er nok ikke ham, der fører alle sine mærkesager lige til dørs. Han er mere borgmester for os alle sammen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

220 boliger og nyplantet skov skal udgøre ny, CO2-negativ bydel i Middelfart: Bliver præsenteret på verdens største arkitekturkongres

Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce