Annonce
Middelfart

Hvem betaler bøden? Unge læsere skal aflevere voksen-underskrift, hvis de vil låne på biblioteket

Børn, unge og andre borgere med værger skal nu aflevere en underskrevet blanket for at få lov til fortsat at låne materialer på kommunens biblioteker. Arkivfoto: Mia Harm Madsen
Det er et nyt økonomisystem på bibliotekerne i Middelfart Kommune, der gør, at alle under 18 år skal aflevere en blanket med mor eller fars underskrift, hvis de vil låne bøger i 2020.

Nordvestfyn: Bibliotekerne i Middelfart Kommune skal i løbet af de kommende måneder i kontakt med minimum 2.500 unge lånere. Det skyldes, at bibliotekerne om lidt overgår til et nyt økonomisystem, og det system kræver, at der er registret en forælder eller værge til børn og unge under 18 år, hvis børnene fortsat selv skal kunne låne bøger, film og andet.

Ifølge bibliotekschef Charlotte Pedersen har bibliotekerne 2.500 registrerede lånere under 18 år, og de skal alle forbi det lokale bibliotek med en underskrift inden 1. februar 2020, hvis de fortsat vil kunne besøge biblioteket og låne materialer.

På den måde sikrer man sig, at der er nogen, der kan betale de bøder og regninger, som børnene kan risikere at få, hvis de ikke afleverer materialerne tilbage til tiden.

Annonce

Sådan fungerer det:

I praksis betyder det, at bibliotekerne i Ejby, i Nørre Aaby og på Kulturøen i Middelfart fra onsdag 23. oktober begynder at indsamle underskrevne blanketter, og det betyder, at skal et nyt barn oprettes som låner efter den dato, kræver det en udfyldt blanket.

Allerede eksisterende lånere under 18 år kan fortsat låne på livet løs men skal inden 1. februar altså også have afleveret en blanket med enten mor eller fars underskrift.

Fra 1. februar 2020 vil børn og unge under 18 år blive blokeret fra at låne på de tre biblioteker, hvis de ikke har afleveret en udfyldt blanket.

Reglen gælder også for andre borgere med værge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce