Annonce
Middelfart

Hvem betaler bøden? Unge læsere skal aflevere voksen-underskrift, hvis de vil låne på biblioteket

Børn, unge og andre borgere med værger skal nu aflevere en underskrevet blanket for at få lov til fortsat at låne materialer på kommunens biblioteker. Arkivfoto: Mia Harm Madsen
Det er et nyt økonomisystem på bibliotekerne i Middelfart Kommune, der gør, at alle under 18 år skal aflevere en blanket med mor eller fars underskrift, hvis de vil låne bøger i 2020.

Nordvestfyn: Bibliotekerne i Middelfart Kommune skal i løbet af de kommende måneder i kontakt med minimum 2.500 unge lånere. Det skyldes, at bibliotekerne om lidt overgår til et nyt økonomisystem, og det system kræver, at der er registret en forælder eller værge til børn og unge under 18 år, hvis børnene fortsat selv skal kunne låne bøger, film og andet.

Ifølge bibliotekschef Charlotte Pedersen har bibliotekerne 2.500 registrerede lånere under 18 år, og de skal alle forbi det lokale bibliotek med en underskrift inden 1. februar 2020, hvis de fortsat vil kunne besøge biblioteket og låne materialer.

På den måde sikrer man sig, at der er nogen, der kan betale de bøder og regninger, som børnene kan risikere at få, hvis de ikke afleverer materialerne tilbage til tiden.

Annonce

Sådan fungerer det:

I praksis betyder det, at bibliotekerne i Ejby, i Nørre Aaby og på Kulturøen i Middelfart fra onsdag 23. oktober begynder at indsamle underskrevne blanketter, og det betyder, at skal et nyt barn oprettes som låner efter den dato, kræver det en udfyldt blanket.

Allerede eksisterende lånere under 18 år kan fortsat låne på livet løs men skal inden 1. februar altså også have afleveret en blanket med enten mor eller fars underskrift.

Fra 1. februar 2020 vil børn og unge under 18 år blive blokeret fra at låne på de tre biblioteker, hvis de ikke har afleveret en udfyldt blanket.

Reglen gælder også for andre borgere med værge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce