Annonce
Nordfyn

Hvalpen Trine blev skræmt af kanonslag: Kæmpe interesse for at hjælpe til i eftersøgning med jagthunde, droner og duftspor

Hunden Trine på 1 år. Den er ægteparret Kloks femte Trine-hund. Foto: Privat
Nytårsaften forsvandt hundehvalpen Trine efter at være blevet skræmt af to kanonslag. Nu udlover ejerne en dusør på 5000 kroner til den, der kan finde den et-årige golden retriever.

Tørresø Strand: Har du nogensinde følt, du var ved at få blæst hjerte og hjernemasse ud af et både ulovligt og utroligt unødvendigt kanonslag nytårsaften?

Så forestil dig at være hund. De kan høre op til fire gange længere og meget højere end os mennesker.

Og det var lige netop et - nej faktisk to kanonslag, der gjorde den et-årige golden retriver Trine fra Tørresø hunderæd nytårsaften og fik den til at rive sig løs fra sin ejer og stikke af.

Annonce

Den lyse hvalp med rødt halsbånd er mandag endnu ikke kommet hjem, og det har fået ejerne Mette og Ole Klok fra Tørresø Strand til at udlove en dusør på 5000 kroner til den, der finder Trine.

- Vi kan ikke gøre andet nu, og der skal ske noget, for vi er bange for, hun ikke overlever, siger Mette Klok, der var hende, der luftede Trine.

- Vi gik bare en lille tissetur rundt om vores vænge, mens folk spiste, for så var der helt roligt og stille, men 10 meter fra huset lød der pludseligt et kanonslag, og hun rev sig ud af min hånd med snor og det hele og løb en meter væk. Så gik der et par sekunder, og der lød endnu et ordentligt brag - og ja, så var hun væk.

Facebook-opslag

Det fik Mette og Ole ud at lede, deres datter kom fra Odense og folk i nabolaget strømmede til for at hjælpe.

Over weekenden har mere end 50 mennesker været ude for at lede efter Trine, fortæller Mette Klok.

Også jægere, jagthunde og droner har været i gang, og der er søgt i et område fra Hofmansgave til Flyvesandet over Bederslev og Gundstrup og både omkring Fuglsang og Tørresø.

Facebook er også blevet en stor del af eftersøgningen,og her er et opslag fra parrets datter Anne-Dorthe i skrivende stund delt mere end 1.300 gange.

Men indtil videre er der ikke spor efter Trine.

Om hunden har brugt dagene på at traske og nu befinder sig langt væk fra hjemmet i Tørresø, eller om hun gemmer sig et sted lige i nærheden, har Mette Klok dog ikke et reelt bud på.

- Altså, vi har googlet og fundet ud af, en hund kan gå op til 30-40 kilometer. Men det er også nærliggende at forestille sig, hun er lige i nærheden og gemmer sig, fortæller Mette Klok om parrets femte Trine-hund, mens hun er ude for at lægge bamser og tæpper, der med sine dufte skal lokke den vildfarne hvalp hjem.

- Jeg ved ikke, om hun overlever, men uanset hvad vil vi gerne finde hende og vide, hvad der er sket. Ellers bliver jeg helt tosset.

Annonce

Enorm hjælp

På trods af de triste omstændigheder og uvisheden glæder ægteparret sig over den enorme hjælp, de har fået.

- Det er helt fantastisk. Og jeg er faktisk overrasket over hjælpen. Det troede jeg ikke, danskerne ville. De fleste er selvfølgelig hundeejere, men det er både nogle, vi kender og folk, vi aldrig har talt med. I aftes var der endda en, der ringede fra Nordsjælland for at sige, han havde hørt om en hvid hund i Odense. Det var så en schæfer - men tænk, det kommer så bredt ud?

Jeg ved ikke, om hun overlever. Men uanset hvad, vil vi gerne finde hende og vide, hvad der er sket. Ellers bliver jeg helt tosset

Mette Klok, ejer

Den store interesse for at finde Trine har fået parret til at udlove en dusør, og selvom det allerede har fået den første dusørjæger ud ad busken - en mand fra Assens, er det det eneste, der er tilbage at gøre.

- Der vil nok altid være nogle, der bare gør det for pengene, men vi er nødt til at gøre det, hvis vi vil have hende hjem i live.

Hvis du ser eller hører noget, kan du kontakte kontakte Mette Klok på telefon 40 15 98 77.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Jæger fandt tre halshuggede rådyr i vejkant: - Det er noget forbandet svineri det der

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Femårig død i tragisk ulykke - sagen undersøges nærmere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ærteavler idømt stor bøde: 140 plukkere måtte deles om fire toiletter – Vi er udsat for magtfordrejning

Assens

Henrik gav afslag til flere unge - frygter sygdom for sine 36.000 høns: - Det er en exceptionel dyr affære

Kultur

Vilde Windfeld vinder Webster-pris

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Odense

Madklubben overtager fire lejemål centralt i Odense og åbner to nye restauranter: - Vi har fået en fantastisk modtagelse

Odense For abonnenter

Hele Nicks familie var hjemme i rækkehuset, da branden brød ud: Krydsede afspærring og løb op til huset

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Odense For abonnenter

Her er billetprisen for at køre med Odense Letbane - du kan ikke købe billet på stationerne

Se billederne: Kom med ind i Victor og Birgittes vilde drømmehus med 360 graders terrasse, snedkerkøkken og privat shelter direkte ned til åen

Leder For abonnenter

Fyens Stiftstidende mener: 10. klasse på Kold College viser, at unge godt vil have en faglig uddannelse

Kerteminde For abonnenter

Rossano og Simon driver italiensk restaurant med stor succes: Snart kan de fejre en historisk milepæl

Faaborg-Midtfyn

Trods løfter om hurtig tilbagebetaling: Plejehjemsbeboere og efterladte venter stadig på millionbeløb

Annonce