Annonce
Sydfyn

Bedre ledelse, styr på økonomien og knap så store færger: Se, hvad de ærøske spidskandidater vil gøre, hvis de bliver valgt

Spidskandidaterne svarer på, hvad de vil gøre for Ærø efter valget. Foto: Rasmus Hage Dalland
Økonomi, ældreplejens ledelse, en samlet kommunalbestyrelse og borgerinddragelse. Fyns Amts Avis har spurgt spidskandidaterne til kommunalvalget, hvad der er det vigtigste for dem, hvis de får nøglen til magtens centrum på rådhuset.

Ærø: Den 16. november er der kommunalvalg, og derfor har Fyns Amts Avis interviewet samtlige spidskandidater og spurgt dem, hvad der er vigtigst for dem, og hvad de vil gøre efter valget, hvis de bliver valgt ind. Følg med digitalt, hvor vi den kommende tid vil bringe videoer af kandidaterne, der udtrykker deres holdninger til store grønne færger, drikkevand, Netto i Marstal og meget mere.

Se videoen, hvor spidskandidaterne svarer på, hvad der er vigtigst for dem:

1 Lennart Mogensen (V)

- Vi går ud med i Venstre at det skal være godt at bo på Ærø - også for den ældre del af vores befolkning, som kommer ind i sygdomsforløb. Så vi vil satse meget på at påvirke regionen og regionsrådet til at få en øget specialisering af læger herovre. Så de ældre borgere ikke skal rejse flere gange til Odense for at blive undersøgt. Og ikke mindst, så skal vi have flere digitale konsultationer.

- Det første jeg vil gøre efter valget, det er at få indført en sundhedskoordinator og få øget specialisering af læger herovre. De kan komme en gang om måneden måske. Det kan være øre-, næse- og halslæge, og det kan være ortopæder og det kan være ikke mindst at få mammografibussen tilbage igen.

2 Morten Brixtofte Petersen (RV)

- Jeg mener, vi skal have sat gang i at få diskuteret, hvordan vi skal have udbygget den vedvarende energi på Ærø. Vi har en forpligtelse til at kunne komme i mål med vores klimastrategi, og vi kan ikke bede om, eller bare sige, at der skal etableres noget et andet sted. Så jeg vil sørge for, forsøge, at vi får sat gang i en borgerproces, hvor vi får diskuteret, hvor meget det er nødvendigt, vi udbygger kapaciteten med vedvarende energi på Ærø, hvad det skal være og hvor det skal være. Hvis man skal forenkle det lidt, kan man sige; skal vi have solceller eller skal vi have vindmøller? Og hvad der er vigtigst? Det er, at vi får borgerne inddraget i alle de processer, som skal skabe forandring på Ærø.

3 Peter Hansted (S)

- Det vigtigste for mig er faktisk økonomien, for det er den, der har betydning for, at vi kan gøre de ting, vi gerne vil. Og hvis der er noget, jeg kunne ændre med et quickfix efter valget, så var det jo at skaffe mere personale på vores plejehjem. Det kan jeg ikke, men det kunne være, at man kunne ændre dele af administrationen omkring det, så man kunne få flere varme hænder ud af de kolde hænder, der er nu.

4 Bent Juul Sørensen (Æ)

- Det er vigtigt for mig, at vi får en ny arbejdsform i kommunalbestyrelsen, og jeg vil kalde medlemmerne sammen, hvis det er mig, der skal gøre det. Alternativt kalde udvalgsmedlemmerne sammen allerede i december, så vi får lagt en strategi for, hvordan vil vi arbejde, hvilke visioner har vi med den her kommunalbestyrelse og med det her udvalg og hvad skal vi nå de kommende fire år? Og det synes jeg, man skal have på plads inden for de første 100 dage. Så har man et fundament at arbejde med og bygge på, ligesom når man bygger et hus. Man behøver måske ikke lige at aftale antallet af børneværelser, men fundamentet skal være i orden.

5 Inga Blom Thomas (P)

- Det vigtigste emne for mig som politiker, det er borgernes hverdagsliv. Det er børnene, det er de unge, det er de erhvervsaktive. Det er også dem, der står uden for arbejdsmarkedet, og det er selvfølgelig også seniorerne, og så er det også borgere med diverse handicaps. Jeg ser det sådan, at borgerne på Ærø er øens allervigtigste ressource, og derfor står det også meget højt på den liste af ting, jeg gerne vil være med til efter valget. Det er at sikre en øget borgerinvolvering, så vi får borgernes ressourcer langt mere i spil til glæde og gavn for hele Ærø.

6 Minna Henriksen (SF)

- Det vigtigste for mig lige nu, det er ældre- og sundhedsområdet. Det har selvfølgelig baggrund i det, der foregår dels på de sociale medier, men også lidt i dagspressen. Jeg ser frem til, at den undersøgelse af hele området bliver lavet, så vi får et grundlag at handle på, hvis der er grund til handling. Det må vi jo afvente og se. Så det er det første, jeg vil gøre. Nu ved jeg ikke, hvornår den her undersøgelse ligger, men det er faktisk det, der optager mig allermest.

7 Mads Boeberg Hansen (K)

- Jeg vil sige, at nogle af de ting, jeg rigtig gerne vil se ind i, det er, at vi skal have samlet den kommunalbestyrelse, vi skal have sat efter den 16. november. Den skal jo konstituere sig, og vi skal have arbejdet til at fungere. Er det mig der står i spidsen for den, er det i hvert fald vigtigt, at vi får et rigtig godt afsæt. Og så er jeg helt overbevist om, at vi har en masse andre emner, vi skal have talt igennem, herunder vores grønne omstilling, og hvordan når vi vores klimamål. Vi har et ældre- og sundhedsområde, der også kræver en opmærksomhed i en eller anden sammenhæng. Og det er i hvert fald et af de områder, jeg vil sætte ind på.

8 Flemming Boye (DF)

- Jeg får nok ikke absolut magt efter valget, men sådan noget som vores cykelstier vil vi gerne videre med. Og hvis vi tager den helt aktuelle debat her omkring den 1. oktober, jamen så har vi den diskussion, om der er problemer med ledelsen på vores ældre- og sundhedsområde. Det vil vi også gerne til bunds i. Vi vil også gerne hurtigt videre med helhedsplanen for Marstal for eksempel. Vi vil også gerne have rationaliseret noget på de kommunale færger. Det er nogle af de ting, jeg vil sætte højt op på listen

9 Jens Weiss (M)

- Nu har vi jo haft nogle ledelsesmæssige udfordringer, synes jeg. Der har været nogle ting, som ikke rigtig er faldet i hak. På den måde jeg synes ikke, vi kan være det bekendt som kommune – det er nok noget af det første, jeg vil se på. Så vil jeg nok kigge på rækkefølgen på indkøb af nye færger. Det er i hvert fald en af de ting, der ligger mig meget på sinde, at vi får gjort det her på købmandsmæssigt korrekt måde, så det også bliver til glæde for hele kommunen. Så vil jeg også kigge på vores kommuneplan og helhedsplan for Marstal Havn - om vi skal omdanne havnen til et lavprisindkøbscenter. Det tænker jeg ikke, vi skal, men nu får vi at se, hvad et nyt flertal kan finde på.

Embed: Hvad er vigtigst for dig?
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

PFOS-sagen spreder sig til Odense: Kødkvæg i Seden har i årevis drukket vand fra forgiftet vandløb

Odense For abonnenter

Odense-forstæder frygter gigantisk strøm-anlæg midt i idyllen: En flok rigtige svin kan spænde ben for projektet

Nyborg

Kronvidne peger på DSB: Mere mystik om knaldstation

Leder For abonnenter

God aftale, der skal forhindre flere ghettoer i Odense

Assens

Winie går Halloween-amok med skeletter, hekse, edderkopper og græskar: - Jeg er nok lidt barnlig...

Tre Spor Nu For abonnenter

Lille rasteplads lukker: Slut med at strække benene mellem Kildebjerg og Lillebælt

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Faaborg-Midtfyn

Størst chance for Herdis Hanghøi: Lokale kandidater er mest fyld på stemmesedlen til Regionsrådet

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Tre kammerater havde drøm om at åbne spisested: Nu har to af dem forladt restauranten

Sundhed

Denne aldersgruppe er den mindst stressede af alle

Odense For abonnenter

Krambodens kælder er et mytisk slaraffenland: - Hver eneste genstand fortæller sin egen unikke historie

Navne For abonnenter

En af Stjernens landsholdsspillere er død

Faaborg-Midtfyn

Politiker i ny Facebook-fadæse: Delte opslag, hvor statsminister kaldes 'forbryderisk mær'

Annonce