Annonce
Middelfart

Hvad vil du spørge dem om?: Mobil politistation parkerer ved rådhuset

Politiassistent Steffen Daugaard, der også er byrådsmedlem for DF i Middelfart parkerede den politistation i Ladby ved Kerteminde i sidste uge. Fredag kommer den til Middelfart. Arkivfoto: Helle Nordström.

Middelfart: Turen har indtil nu gået til Ladby, Faaborg og Svendborg.

Nu plotter Fyns Politis mobile politistation Middelfart Rådhus ind på gps'en.

Fyns Politi parkerer på fredag fra klokken 9 til 12 på Nytorv 9 i Middelfart, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den mobile politistation lagde fra land i efterårsferien, hvor politiet indtil nu har følt sig godt modtaget.

- Det var en rigtig god oplevelse. Vi blev taget virkelig godt imod og fik en snak med de mange, som kom forbi. Alene på det første stop i Faaborg fik vi omkring 50 henvendelser om både stort og småt. Flere af dem har været brugbare i forhold til videre efterforskning. Jeg kan derfor godt konkludere, at vi er kommet rigtig godt fra start, så vi glæder os bare til at komme ud og møde borgerne i Middelfart, siger vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen fra Fyns Politi i pressemeddelelsen.

De rullende kontorer er ifølge Fyns Politi et af i alt 14 initiativer, som justitsminister Søren Pape Poulsen (K) præsenterede i udspillet 'Nærhed og tryghed'.

- Det er jo altid populært både blandt børn og voksne at se lidt af politiets udstyr og høre om, hvad det vil sige at arbejde som betjent. Så når muligheden er der, er det med til at give både borgerne og faktisk også medarbejderne en rigtig god oplevelse, siger Richardt Jakobsen.

Hvad vil du spørge de mobile betjente om? Hvis du ikke selv har mulighed for at møde op, kan du stille dit spørgsmål i kommentarfeltet herunder, så tager vi det med på fredag.

Du kan også stille dit spørgsmål via Baglandet. Skriv enten på sms 26497628 eller mail 5500@baglandet.nu.

Du kan også oprette dig som bruger i Baglandet via https://www.indieframe.com/create-account-fyens eller appen Indieframe, du kan downloade via Google Play eller Appstore.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce