Annonce
Middelfart

Hvad vil du spørge dem om?: Mobil politistation parkerer ved rådhuset

Politiassistent Steffen Daugaard, der også er byrådsmedlem for DF i Middelfart parkerede den politistation i Ladby ved Kerteminde i sidste uge. Fredag kommer den til Middelfart. Arkivfoto: Helle Nordström.

Middelfart: Turen har indtil nu gået til Ladby, Faaborg og Svendborg.

Nu plotter Fyns Politis mobile politistation Middelfart Rådhus ind på gps'en.

Fyns Politi parkerer på fredag fra klokken 9 til 12 på Nytorv 9 i Middelfart, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den mobile politistation lagde fra land i efterårsferien, hvor politiet indtil nu har følt sig godt modtaget.

- Det var en rigtig god oplevelse. Vi blev taget virkelig godt imod og fik en snak med de mange, som kom forbi. Alene på det første stop i Faaborg fik vi omkring 50 henvendelser om både stort og småt. Flere af dem har været brugbare i forhold til videre efterforskning. Jeg kan derfor godt konkludere, at vi er kommet rigtig godt fra start, så vi glæder os bare til at komme ud og møde borgerne i Middelfart, siger vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen fra Fyns Politi i pressemeddelelsen.

De rullende kontorer er ifølge Fyns Politi et af i alt 14 initiativer, som justitsminister Søren Pape Poulsen (K) præsenterede i udspillet 'Nærhed og tryghed'.

- Det er jo altid populært både blandt børn og voksne at se lidt af politiets udstyr og høre om, hvad det vil sige at arbejde som betjent. Så når muligheden er der, er det med til at give både borgerne og faktisk også medarbejderne en rigtig god oplevelse, siger Richardt Jakobsen.

Hvad vil du spørge de mobile betjente om? Hvis du ikke selv har mulighed for at møde op, kan du stille dit spørgsmål i kommentarfeltet herunder, så tager vi det med på fredag.

Du kan også stille dit spørgsmål via Baglandet. Skriv enten på sms 26497628 eller mail 5500@baglandet.nu.

Du kan også oprette dig som bruger i Baglandet via https://www.indieframe.com/create-account-fyens eller appen Indieframe, du kan downloade via Google Play eller Appstore.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Assens

Stjal stole og lamper

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce