Annonce
Middelfart

Hvad synes I om plan for børneplads-mangel?: "Enormt interessant" og "håber at få lov til at blive"

Fyens Stiftstidende kommer til at følge børneplads-manglen i Middelfart tæt. Har du input, kan du skrive til journalist Daniel Kofoed på dako@fyens.dk.

Middelfart: Der bliver så stor mangel på daginstitutionspladser i Middelfart og Strib de kommende år, at byrådspolitikerne overvejer at bygge to nye institutioner:

Én omkring Hyllehøjskolen og én i Staurby Skov.

Samtidig har den populære børnehave Solsikken været i spil til at blive lukket, men borgmester Johannes Lundsfryd (S) tror, at der også i fremtiden bliver brug for daginstitutionen midt i Ø-kvarteret.

Fyens Stiftstidende spørger to centrale personer, hvad de mener.

Pladsmanglen bliver en sag, avisen kommer til at følge tæt. Hvad synes du om politikernes forslag?

Skriv til dako@fyens.dk eller kom med input i kommentarfeltet, så kan du være med til at sætte dit præg på, hvordan vi skal dække sagen.

Annonce

1) Giv genlyd i hele landet

Morten Schneider Schlægelberger er skolebestyrelsesformand for Hyllehøjskolen, der kan få en helt ny børnehave og vuggestue, hvis det står til byrådet i Middelfart. Arkivfoto: Foto: Nils Svalebøg.

Morten Schneider Schlægelberger, skolebestyrelsesformand, Hyllehøjskolen:

- Umiddelbart lyder det spændende og enormt interessant. Hyllehøj har måske ikke i forvejen en naturlig fødekæde. Det kan blive nemmere, når skole og børnehave kommer tættere på hinanden. Det kan også give en god sammenhængskraft.

- Der skyder huse op i vores område og i Skrilinge specielt. Det her kan være med til at udvikle et område. Når man nu starter nyt, vil jeg råde til, at man laver et grundigt forarbejde med et pædagogisk afsæt, som giver genlyd i hele landet.

2) Samler ind til legeplads

Børnehaven Solsikken, der ligger i Ø-kvarteret, kan formentlig få lov til at blive bevaret til trods for, at rammerne i øjeblikket er utidssvarende. Arkivfoto: Daniel Kofoed.

Helle Precht, næstformand, Solsikken:

- Vi er superglade for Solsikken, og vi vil allerhelst have, at den bliver her, og at man renoverer den. Udfordringen er, at vi har for mange børn i forhold til antal kvadratmeter. Heldet er, at pædagogerne er rigtig gode til at være udenfor og er sammen med Naturhaven og i Troldehytten (skovhytte, som Solsikken og Naturhaven bruger, red). med børnene.

- Vi er en aktiv forældrebestyrelse, som arbejder på at lave et fundraising-arrangement i foråret med brandbil, tombola og musik, hvor vi vil samle ind til legepladsen. Det er sparetider i kommunen, og de sidste par år har vi kun pillet gamle ting ned, som var gået i forrådnelse. Det er i håb om, at vi (Solsikken, red.) kan få lov til at blive bevaret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce